Rødovres borgmester træder tilbage

BORGMESTERSTOP: Erik Nielsen stopper som borgmester i Rødovre til marts. Kommunen har ikke oplyst årsagen til, at han trækker sig.

Rødovre Kommune står over for et snarligt borgmesterskifte, efter Erik Nielsen har meddelt, at han træder tilbage som borgmester 31. marts 2020.

Det oplyser Rødovre Kommune.

"Det er planlagt, at jeg ville stoppe, og det har vi talt om, siden jeg gik ud og sagde det i sommer. Jeg synes, at det er det rigtige tidspunkt. Det er efter de to første år i valgperioden, så jeg har leveret det, der blev stemt på mig for," siger Erik Nielsen til DR.

Tilbage i august 2019 meddelte den sjællandske borgmester, at han ikke ønskede at stille op som borgmester til kommunalvalget i 2021, hvor han til den tid ville have siddet i Rødovres kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet i 32 år. 

På det seneste har Erik Nielsen mest været fremme i medierne på grund af en række sager, som Ekstra Bladet har udrullet, herunder hvordan borgmesteren måske i strid med reglerne har benyttet en tjenestebil til at køre fra sit hjem til arbejde. 

Men de historier har ikke haft nogen indflydelse på Erik Nielsens valg om at trække sig, siger han til DR:

"Så tyndhudet er man ikke som borgmester efter 26 år og som tidligere formand for KL. Det spiller ikke nogen rolle. Jeg skulle have været gå af for lang tid siden, hvis jeg ikke kunne tåle det."

Erfaren borgmester
Erik Nielsen er ikke grøn på den politiske scene. Han har gennem sin tid som politiker siddet i kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune siden 1990, og i 1994 tiltrådte han som borgmester.

Med ham i spidsen har partiet også fået gode resultater, herunder ved sidste valg, hvor Socialdemokratiet fik 11 ud af 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer. 

Desuden var han i perioden 2012-2014 formand for Kommunernes Landsforening.

Erik Nielsens afløser er fundet i partifællen Britt Jensen (S), der fra 1. april vil sidde som borgmester i Rødovre Kommune. 

Forrige artikel DF-ordfører vil afskaffe forskelle i kommuners velfærdstilbud DF-ordfører vil afskaffe forskelle i kommuners velfærdstilbud Næste artikel Kommuner forventer at undvige statslig straf efter hård økonomisk opbremsning Kommuner forventer at undvige statslig straf efter hård økonomisk opbremsning
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.