S vil ikke afvise at give kommuner ansvar for ny seniorpension

UDSKYDELSE: Socialdemokratiet støtter partierne bag ny seniorpension i at vente med at lægge sig fast på, hvem der skal stå for visitationen til den nye ordning. Kommuner er i spil.

Det er endnu uafklaret, om det bliver kommunerne eller en anden myndighed, som skal afgøre, hvornår en persons arbejdsevne er så lav, at man skal have adgang til den nye seniorpension.
Det er endnu uafklaret, om det bliver kommunerne eller en anden myndighed, som skal afgøre, hvornår en persons arbejdsevne er så lav, at man skal have adgang til den nye seniorpension.Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et ømt punkt blev skudt til hjørne, da regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale torsdag indgik aftale om en udvidelse af den såkaldte seniorførtidspension.

For en ting er, hvilke kriterier der skal give adgang til den nye ordning. Noget andet er, hvem der skal vurdere, om de kriterier er opfyldt.

Om det skal være kommunerne som i dag eller en helt anden myndighed, skal først analyseres nærmere og vil så blive afgjort, når den nye ordning skal udmøntes i praksis efter det forestående folketingsvalg.

Dokumentation

Analyse skal se på visitationsmyndighed

Den konkrete administration af seniorpension skal fastlægges i forbindelse med udmøntning af aftalen. Forinden skal der udarbejdes en analyse af relevante myndigheders kompetencer og kapacitet til at varetage administrationen af ordningen samt de økonomiske og administrative konsekvenser.

Desuden skal analysen belyse, hvordan det sikres, at arbejdsevnevurderingen foretages uafhængigt af økonomiske hensyn. Analysen skal belyse, hvilken myndighed der bedst vil kunne varetage opgaven med at vurdere arbejdsevnen.

Kilde: Aftale om ret til seniorpension for nedslidte


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00