Samarbejde med private falder, men borgerlige borgmestre skruer op

Kommunernes samarbejde med private virksomheder falder i følge DI for tredje år i træk. Men i særligt en række borgerligt ledet kommuner går udviklingen den modsatte vej. Det handler ikke om ideologi, men om sund fornuft siger borgmester.

Et stort rengøringsudbud har skubber udlicteringen op i Jammerbugt Kommune i 2020, men på landsplan er samarbejdet mellem kommuner og private virksomheder generelt nedadgående.
Et stort rengøringsudbud har skubber udlicteringen op i Jammerbugt Kommune i 2020, men på landsplan er samarbejdet mellem kommuner og private virksomheder generelt nedadgående.Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det går den forkerte vej med kommunernes samarbejde med private virksomheder.

Det er i hvert fald konklusionen fra DI, der med en ny analyse har regnet sig frem til, at kommunernes samarbejde med private er faldet de seneste tre år i træk, og at alene faldet fra 2019 – 2020 udgør en værdi på 700 millioner kroner.

Faldet sker efter en længere årrække med en langsom, men dog støt stigende grad af samarbejde mellem landets kommuner og private virksomheder. Og den stagnation vækker bekymring i DI.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00