SF vil afsætte millioner til mobile valgsteder i udsatte boligområder

KV21: En kommende finanslov skal indeholde penge til valgbusser, som kan få flere socialt udsatte, etniske minoriteter og unge til at stemme ved kommunalvalget. Det mener SF. Valgforsker er kritisk.

Mobile valgsteder kan ifølge SF være med til at få flere borgere i udsatte boligområder til at stemme ved kommunalvalget. 
Mobile valgsteder kan ifølge SF være med til at få flere borgere i udsatte boligområder til at stemme ved kommunalvalget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er en dyr måde at få stemmerne i kassen på. Holder man sig også omkostningerne for øje, så burde man i stedet fortælle de her grupper, hvordan de kan komme ned at stemme på helt normal vis.

Kasper Møller Hansen
Professor i statskundskab ved Københavns Universitet

Flere skal til stemmeurnerne i landets socialt belastede boligområder og blandt de studerende på ungdomsuddannelserne.

Det er i hvert fald ambitionen hos SF, der vil have afsat fem millioner kroner på finansloven for 2021 til valgbusser og mobile valgsteder ved det kommende kommunalvalg, så det kan blive lettere for nogle af de grupper, der har den laveste valgdeltagelse at få afleveret deres stemme.

”Det kan være rigtig udfordrende for nogle af borgerne i de her områder at komme ud andre steder. Både fysisk og psykisk. Derfor giver det god mening at sætte ind i deres nærmiljø,” siger SF’s kommunalordfører, Charlotte Broman Mølbæk.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00