Socialstyrelsen får ny direktør

JOBSKIFTE: Ellen Klarskov Lauritzen skal overtage posten som ny direktør i Socialstyrelsen.

Der er direktørskifte på vej i Socialstyrelsen, som nu har fundet den nye frontfigur for styrelsen.

Valget er faldet på Ellen Klarskov Lauritzen, som fra 16. november sætter sig i direktørstolen.

Det oplyser Socialstyrelsen i en pressemeddelelse

Hun overtager efter Birgitte Anker, der fra 1. oktober har valgt at skifte direktørposten ud med stillingen som rigsstatistiker i Danmarks Statistik.

Med Ellen Klarskov Lauritzen som ny direktør er det dermed en velkendt og erfaren chef fra socialområdets rækker, som indtager toppen i styrelsens hierarki.

Siden 2016 har hun været afdelingschef for Analyse og Datastrategi i Social- og Indenrigsministeriet, og forinden da bestred hun posten som kontorchef i samme ministerie. 

Det er netop hendes erfaringer og kompetencer indenfor det socialpolitiske område samt hendes data- og analysedrevet tilgang til politikudvikling og implementering, som har været afgørende for valget af den nye direktør.

"Hun har indsigt i de velfærdspolitiske udfordringer og ved, hvad der skal til for at skabe viden om socialfaglige problemstillinger,” udtaler Social- og indenrigsminister Astrid Krag i pressemeddelelsen.

Forrige artikel Trods udsigt til presset økonomi: Støttepartier fastholder velfærdskrav for milliarder Trods udsigt til presset økonomi: Støttepartier fastholder velfærdskrav for milliarder Næste artikel Sådan vil Langeland bruge sin frikommunestatus på ældreområdet Sådan vil Langeland bruge sin frikommunestatus på ældreområdet