Storbyer i nødråb til regeringen: Husk den kollektive trafik

MOBILITET: Fem af landets største bykommuner forsøger i fællesskab at råbe regeringen og Folketinget op i kampen mod trængsel. De efterlyser en national strategi med fokus på kollektiv trafik.

Det er ikke nok at investere i vejen, hvis mobiliteten i Danmark skal forbedres. Det kræver også en væsentlig opgradering af den kollektive trafik, angiver trafikansvarlige politikere fra fem af landets største byer.
Det er ikke nok at investere i vejen, hvis mobiliteten i Danmark skal forbedres. Det kræver også en væsentlig opgradering af den kollektive trafik, angiver trafikansvarlige politikere fra fem af landets største byer.Foto: Carsten Gregersen/Scanpix
Kim Rosenkilde

Når jeg kigger ud ad vinduet her på Fyn, så er der ikke noget vigtigere end at få udvidet vores motorvej.

Jane Jegind (V)
Rådmand for by og kultur i Odense Kommune

Det her er lidt af et nødråb. Staten svigter i forhold til at sikre den overordnede planlægning af mobiliteten. Og det kan vi ikke leve med.

Morten Kabell (EL)
Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune

Det er ikke nok at prioritere det danske vejnet, hvis man vil trængslen til livs og sikre fremkommeligheden i og omkring landets store byer.

Skal Danmarks bindes sammen, og hverdagen for landets mange pendlere forbedres, kræver det national planlægning og investeringer, som løfter den kollektive transport.

Det er budskabet fra de trafikansvarlige politikere i fem landets største kommune. De kalder i en fælles kronik her på Altinget til national kamp mod trafikal trængsel og for bedre mobilitet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00