To ud af tre borgmestre vil stoppe den kommunale støtte til lufthavne efter millionindsprøjtning fra staten

Der er ti millioner kroner på vej til tre regionale lufthavne, der i dag i høj grad er finansieret af kommunal støtte. Men om det ekstra beløb vil komme kommunernes borgere til gavn i form af besparelser på kommunalbudgettet, er borgmestrene ikke enige om.

De ekstra penge fra staten vil for Midtjyllands Lufthavn betyde, at den samlede kommunale støtte fra de ni kommuner i området vil gå fra ni til syv millioner kroner i 2025, lyder det fra Viborg-borgmester, Ulrik Wilbek (V).&nbsp;<br>
De ekstra penge fra staten vil for Midtjyllands Lufthavn betyde, at den samlede kommunale støtte fra de ni kommuner i området vil gå fra ni til syv millioner kroner i 2025, lyder det fra Viborg-borgmester, Ulrik Wilbek (V). 
Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

Når staten fra næste år vil skyde ti millioner kroner i tre mindre lufthavne i Jylland, vil to af lufthavnene samtidig kunne se frem til et lavere støttebeløb fra deres hjemkommuner.

"Vi håber på, at vi over nogle år kan slippe tilskuddet helt," lyder det fra Ulrik Wilbek (V), borgmester i Viborg, der er en af ni kommuner, som i dag betaler til driften af Midtjyllands lufthavn. 

Midtjyllands, Sønderborg og Esbjerg Lufthavn kan alle som del af aftalen om grøn luftfart fra sidste år se frem til at modtage ti millioner kroner årligt fra 2025 og fem år frem i statsstøtte. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00