Topchef i Team Olivia: Diskussionen om profit på velfærd rammer helt skævt

Private og internationale virksomheder kan bidrage med specialiseret viden og innovation på socialområdet, lyder det fra Team Olivia Danmarks administrerende direktør, Claus Fibiger. Slukker politikerne for indtjeningen, så ryger udviklingen med i faldet.

I september præsenterede regeringen et udspil,som blandt andet skulle fjerne muligheden for, at private kan tjene penge på sociale tilbud til udsatte børn, unge og voksne, som hører under socialtilsynene.
I september præsenterede regeringen et udspil,som blandt andet skulle fjerne muligheden for, at private kan tjene penge på sociale tilbud til udsatte børn, unge og voksne, som hører under socialtilsynene.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er bør ikke være noget overraskende i, at svenske velfærdsvirksomheder i stigende grad gør sig gældende på social- og handicapområdet i Danmark.

Det er et resultat af, at man på den anden side af Øresund har en tradition for at understøtte fremkomsten af større velfærdskoncerner, som efterfølgende har kunnet tage springet ud til deres nabolande.

I hvert fald ifølge Claus Fibiger, der er administrerende direktør for Team Olivia Danmark. En svensk virksomhed der har opereret i Danmarks siden 2013, men som han er relativ ny mand i spidsen for.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00