Torben Hansen: Kan man geare miljøinvesteringer?

KLUMME: Vi bør tænke i flere funktioner, når vi investerer i klima- og miljøprojekter og søger EU-midler, skriver Torben Hansen (S), klummeskribent.  

Vi kender det alle sammen. Man står i butikken, og der er tilbud 3 for 2 styks pris. Det er dejligt, når det falder sammen med, at man har brug for 3 styk og kan få mere for den samme pris.

Det er en tankegang, jeg gerne vil have fremmet, når vi investerer i klima- og miljøprojekter. 

I Danmark skal vi de kommende 4 år investere cirka 2,5 milliarder EU-betalte kroner på at anlægge vådområder, store og små mellem hinanden.

Login

 • Anmeld

  Lars Mortensen · formand i Friluftsrådet

  Skab merværdi for miljøpengene - ved bl.a. at satse på friluftsliv


  Det er dejligt befriende at læse Torben Hansens klumme! Vi har som samfund forspildt mulighederne for at få udnyttet sådanne synergifordele mange gange ved de seneste års milliardinvesteringer. Ikke mindst omkring milliardinvesteringerne i sikring af vores vandmiljø. De mange penge , der hvert år gives landbruget via EU's eller den nationale landbrugsstøtte, så har denne kassetænkning effektivt hindret samfundet i at få løst flere problemstillinger på en gang.
  Der må politisk åbnes for, at de mange tilskudsmidler og støtteordninger fremover giver mulighed for at forfølge flere mål inden for samme ordning og dermed sikre merværdi for samfundet.
  Heldigvis ser vi en interesse for disse multifunktionelle tilgange særligt hos kommunerne og også på Christiansborg.
  I Friluftsrådet er vi overbevist om, at der for ganske på midler vil kunne skabes flere friluftsoplevelser som et add on til mange projekter omkring klima, natur, vandmiljø, landbrugsstøtte osv.
  Må Torben Hansen få held med sin mission om at sikre samfundet merværdi ved at geare de mange miljøinvesteringer. Friluftslivet har meget at vinde!

 • Anmeld

  Milesdcdmith

  jasocsnsdtdh

  hank you so much for this. I was into this issue and tired to tinker around to check if its https://plex.software possible but couldnt get it done. Now that i have seen the way you did it, thanks guys
  with
  regards