Tre profiler skal hjælpe regeringen med et "ghetto-frit Danmark"

GHETTOER: Bent Hansen, Bolette Christensen og Jørn Neergaard Larsen er udvalgt til at følge udviklingen og implementeringen af regeringens ghetto-strategi.

Regeringen har udpeget tre repræsentanter til at følge sin ghetto-strategi tæt.

Det bliver Bent Hansen, Bolette Christensen og Jørn Neergaard Larsen, der skal være repræsentanter for regeringens strategi for "et Danmark uden ghettoer" i 2030.

Det skriver Økonomi- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) lægger vægt på, at man har fundet repræsentanter med de rette kompetencer.

”Det glæder mig at kunne sætte navn på de tre ghetto-repræsentanter, der skal hjælpe os på vej mod et ghetto-frit Danmark. De træder til med mange års erfaring inden for både politik og erhverv. I tillæg har de alle haft poster, hvor det er afgørende at få tingene til at ske. Det er vigtigt, når ghetto-initiativerne skal føres ud i livet,” lyder det fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille i pressemeddelelsen.

Tiltaget med tre ghetto-repræsentanter er et af de initiativer, der ifølge regeringen skal gøre op med parallelsamfund i Danmark. De skal følge op på initiativerne, følge udviklingen og effekterne samt melde tilbage til regeringen. 

Strategien har fokus på fire indsatsområder: Fysisk nedrivning af udsatte boligområder, mere håndfast styring af, hvem der kan bo i de udsatte områder, styrket indsats fra politi og højere straffe samt en god start på livet for alle børn og unge.

Tre velkendte ansigter
Bent Hansen har været amtsrådsformand i Viborg Amt, formand for Region Midtjylland og formand for Danske Regioner. Sidste år gik han på pension fra politik efter 35 år. Han er uddannet cand.mag i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet. 

Bolette Christensen har blandt andet været direktør i Dansk Industri, administrerende direktør for Børnefonden og formand for Udenrigsministeriets Oplysningspulje. Hun er uddannet cand.psyk. fra Københavns Universitet.

Jørn Neergaard Larsen har været beskæftigelsesminister og administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Han er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet. 

Forrige artikel Kristian Jensen: God ide med flerårige økonomiaftaler Kristian Jensen: God ide med flerårige økonomiaftaler Næste artikel Ammitzbøll-Bille får alligevel ministervikar Ammitzbøll-Bille får alligevel ministervikar
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.