Tre uger efter valget mangler Frederikssund pludselig et trecifret millionbeløb

BUDGETSKRED: Svigtende indtægter fra et storstilet byprojekt har skabt et akut hul i Frederikssunds kommunekasse. Borgmester afviser at have tilbageholdt oplysninger til efter kommunalvalget.

Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen (V), skrev i juni under på kontrakten for udviklingen af VInge C, som skulle sikre kommunen indtægter for 163 millioner kroner allerede i 2017.<br>
Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen (V), skrev i juni under på kontrakten for udviklingen af VInge C, som skulle sikre kommunen indtægter for 163 millioner kroner allerede i 2017.
Foto: Pressefoto
Kim Rosenkilde

Det må du hellere snakke med borgmesteren om. Det er jo hans beslutning, at det kommer efter valget og ikke inden valget.

Kim Rockhill (S)
Medlem af Økonomiudvalget i Frederikssund Kommune

Kun få uger efter kommunalvalget skal Frederikssund kommunalbestyrelse nu håndtere et budgetskred på 163 millioner kroner.

Onsdag aften blev byrådet orienteret om, at et svigtende salg af byggeretter i kommunens nye store og prestigeomgærdede bydel Vinge, har slået et stort hul i kommunekassen. Herefter skal der den kommende tid tygges på et sparekatalog.

Oplysningerne kom først til offentlighedens kendskab, da dr.dk onsdag morgen beskrev de økonomiske vanskeligheder.

Dokumentation

Byen Vinge

Frederikssund Kommune har i en årrække arbejdet med at etablere grundlaget for byen Vinge sydøst for Frederikssund, som skal blive en helt ny by etableret omkring blandt andet en ny S-togstation.

Vinge er et af Danmarks største byudviklingsprojekter. Med et samlet areal på 370 hektar er det næsten 20 procent større end Ørestad i København.

Når Vinge efter planen er fuldt udbygget i 2035, forventes der cirka 20.000 indbyggere og omkring 4.000 arbejdspladser i byen.

I sommer indgik Frederikssund Kommune en aftale med AP Pension om at få investeret op mod en milliard kroner i udviklingen af Vinge Centrum som det afgørende første store skridt i realiseringen af den nye by.

Kilde: Frederikssund Kommune


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00