Udskiftning i hver femte kommune: 20 borgmestre genopstiller ikke

KOMMUNALVALG: Mandag blev det 20. navn føjet navn til listen over borgmestre, der siden kommunalvalget 2017 enten har trukket sig eller meldt ud, at de ikke genopstiller. Se listen over de 20 borgmestre her.

Én af landets længst siddende borgmestre går af før tid.

Efter næsten 28 år som borgmester i Gentofte Kommune har Hans Toft (K) mandag meldt ud, at han ikke genopstiller. Fra maj måned overlader han posten til partifællen Michael Fenger.

Dermed bliver Hans Toft nummer 20 på listen over borgmestre, der efter valget i 2017 er gået af før tiden, eller som har meldt ud, at de ikke kommer til at genopstille.

Det betyder, at godt en femtedel af landets 98 borgmesterkæder kommer til at hænge om andre halse efter kommunalvalget, der finder sted i november. 

Altinget har her samlet en liste over de 20 borgmestre, der enten allerede har forladt embedet eller gør det efter kommunalvalget.

Ib Kristensen Ib Kristensen (V), Billund: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

Winni Grosbøll Winni Grosbøll (S), Bornholm: Gik af den 31. december for at blive direktør i Friluftsrådet. Partifællen Thomas Thors, der også tidligere har været borgmester på øen, har overtaget posten fra Grosbøll.

 

Sofie Valbjørn Sofie Valbjørn (ALT), Fanø: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

Jørgen Glenthøj Jørgen Glenthøj (K), Frederiksberg: Gik af i marts 2019. Efterfulgt af partifællen Simon Aggesen, som også er Konservatives spidskandidat til valget i november.

 

Jacob Bjerregaard Jacob Bjerregaard (S), Fredericia: Gik af den 31. december. Oprindeligt for at kunne tiltræde en direktørstilling i kommunikationsbureaet Advice, men han har sidenhen droppet den stilling. Efterfulgt af Steen Wrist (S), der har siddet i Fredericia Byråd siden 2013.

Hans Toft Hans Toft (K), Gentofte: Stopper til maj. Toft efterfølges af Michael Fenger (K), der blev valgt ind i byrådet i 2009, og som også vil være Konservatives spidskandidat til kommunalvalget.

John Engelhardt John Engelhardt (V), Glostrup: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

Hans Peter Geil Hans Peter Geil (V), Haderslev: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

Lars Krarup Lars Krarup (V), Herning: Går af til august. Partifællen Dorte West overtager til den tid borgmesterposten og stiller også op som spidskandidat.

 

Ole Bjørstorp Ole Bjørstorp (S), Ishøj: Siddende borgmester i Ishøj, Ole Bjørstorp (S), opnåede ikke genvalg som sit partis borgmesterkandidat. Det bliver i stedet Merete Amdisen (S), der skal forsøge at bevare Socialdemokratiets absolutte flertal i Ishøj.

Jørn Pedersen Jørn Pedersen (V), Kolding: Genopstiller ikke ved næste valg.

 


Frank Jensen Frank Jensen (S), København: Gik af i oktober sidste år efter en sag om upassende adfærd. Medlem af Københavns Borgerrepræsentation Lars Weiss (S) har midlertidigt overtaget overborgmesterposten. Sophie Hæstorp Andersen, der er formand for Region Hovedstaden, er udpeget som spidskandidat.

Joy Mogensen Joy Mogensen (S), Roskilde: Forlod borgmesterposten i Roskilde, da hun i juni 2019 blev kulturminister i Mette Frederiksens (S) regering. Efterfulgt af partifællen Tomas Breddam.

 

Erik Nielsen Erik Nielsen (S), Rødovre: Gik af i marts sidste år. Efterfulgt af Britt Jensen (S), der har siddet i kommunalbestyrelsen i Rødovre siden 1994.

 

Jørgen Gaarde Jørgen Gaarde (S), Skanderborg: Gik af i marts 2019. Efterfulgt af partifællen Frands Fischer.

 

Ole Bollesen Ole Bollesen (S), Syddjurs: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

 

Niels Viggo Lynghøj Niels Viggo Lynghøj Christensen (S), Struer: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

Erik Buhl Nielsen Erik Buhl Nielsen (V), Varde: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

 

Egon Fræhr Egon Fræhr (V), Vejen: Genopstiller ikke ved næste valg.

 


Ole Wej Petersen Ole Wej Petersen (S), Ærø: Genopstiller ikke ved næste valg.

 

Forrige artikel Hans Toft stopper som Gentofte-borgmester efter 28 år Hans Toft stopper som Gentofte-borgmester efter 28 år Næste artikel Hundredvis af millioner til flere pædagoger kan gå til administration Hundredvis af millioner til flere pædagoger kan gå til administration