V-formand vil skrive skattestop og vækstkrav ind i velfærdslov

Venstre stiller to uomgængelige krav for at kunne støtte regeringens velfærdslov. Det skal fremgå, at skatter ikke må stige, og at den økonomiske vækst skal sikres som det første. S undrer sig over ”ultimative” krav.

Kim Rosenkilde

Regeringen skal ikke umiddelbart regne med Venstres støtte til at få gennemført den såkaldte Velfærdslov, der skal sikre, at de offentlige udgifter vokser i takt med, at flere ældre og børn de kommende år får brug for omsorg og pleje.

I hvert fald ikke medmindre regeringen er parate til at acceptere to afgørende krav fra Venstre. Nemlig at det skal skrives ind i loven, at de øgede offentlige udgifter ikke må føre til skattestigninger, og at det er en forudsætning af den samfundsøkonomiske vækst som minimum stiger i samme takt som de offentlige udgifter.

Udebliver væksten skal loven forpligte fremtidens regeringen til at gennemføre reformer, som kan sikre den nødvendige vækst. Det har V-formand Jakob Ellemann-Jensen sagt til Berlingske, og de pointer gentog han torsdag, da ved åbningsdebatten i Folketingssalen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00