Venstre ønsker granskning af hovedstadsudligning

OMFORDELING: Venstres kommunalordfører, Jacob Jensen, vil have økonomi- og indenrigsministeren til at regne på konsekvenserne af at afskaffe hovedstadsudligningen. Det er den eneste vej til en retfærdig udligning siger flere borgmestre. Morten Østergaard (R) afviser.

Venstres økonomi- og kommunalordfører, Jacob Jensen, vil have Økonomi- og Indenrigsministeriet til at vurdere konsekvenserne af at afskaffe hovedstadsudligningen.
Venstres økonomi- og kommunalordfører, Jacob Jensen, vil have Økonomi- og Indenrigsministeriet til at vurdere konsekvenserne af at afskaffe hovedstadsudligningen.
Kim Rosenkilde

Hovedstadsudligningen er en rent intern ordning mellem kommunerne i hovedstaden, og hvis vi afskaffede den uden at ændre andet, så vil det ikke have nogen betydning for resten af landet.

Morten Østergaard (R)
Økonomi- og indenrigsminister

Økonomi- og Indenrigsministeriet skal have den store lommeregner frem for at se på, hvordan en afskaffelse af den såkaldte hovedstadsudligning kan spille ind, når udligningsordningen skal justeres i kølvandet på den planlagte refusionsreform.

Det mener Venstres økonomi- og kommunalordfører, Jacob Jensen, som vil benytte forhandlingerne om refusionsreformen til at slå til lyd for en analyse hovedstadsudligningen. Ordningen er fra 1937, og der kan derfor være god grund til at se på, om den stadig tjener sit formål.

”Jeg mener, at vi skal have belyst, hvad det er for en virkning, hovedstadsudligningen har, og hvilken betydning den har for det samlede udligningsbillede. De analyser, synes jeg, er væsentlige at få med,” siger Jacob Jensen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00