Venstre klar til at spænde ben for e-valg

INTERVIEW: Om regeringens e-valg bliver til noget eller ej afgøres af Venstre, der sidder på de afgørende mandater. Venstre vakler, men hælder mod et nej, siger it-ordfører Michael Aastrup Jensen.
Venstre er parate til at bringe regeringen og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i mindretal i spørgsmålet om elektroniske valg.
Venstre er parate til at bringe regeringen og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i mindretal i spørgsmålet om elektroniske valg.Foto: Trine Søndergaard/oim.dk
Lasse Lange

Vi hælder til et nej. Men i respekt for processen og for, at der må være gode grunde til, at regeringen fremsætter lovforslaget nu, så vil vi afvente regeringens svar. Har de ikke nogen hamrende tungtvejende årsager til, at e-valg skal indføres nu, så har jeg svært ved at se, hvorfor vi skulle stemme ja.

Michael Aastrup Jensen (V)
It-ordfører
Med 75 procents sandsynlighed stemmer Venstre nej til regeringens lovforslag om at indføre elektroniske valg, siger partiets it-ordfører Michael Aastrup Jensen.

Det vil dødsdømme de elektroniske stemmebokse og bringe regeringen i mindretal.

Lovforslaget, der skal bane vejen for, at elektronisk stemmebokse kan erstatte blyant og papir blev førstebehandlet i Folketinget torsdag. Og som den parlamentariske skik byder det, benyttede folketingets partier lejligheden til at fortælle, hvordan de stiller sig til forslaget: De tre regeringspartier har i sagens natur tænkt sig at stemme for. Det samme har Liberal Alliance, mens Enhedslisten Konservative og Dansk Folkeparti er imod forslaget, fortalte partiernes ordførere.

Det efterlader Venstre med de afgørende mandater, og Venstre vil vente og se.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00