Venstre udsætter dom over e-valg

E-VALG: Trods bastant kritik fra eksperter og it-folk ved onsdagens høring holder regeringen fast i sine planer om e-valg. Venstre, der sidder på de afgørende mandater, har stadig ikke bestemt sig.
Foto: Skærmdump fra Folketinget
Lasse Lange

Der er nogen, der siger, at vi nu skal have et nyt offentligt it-projekt til et trecifret millionbeløb. Og man kan få det indtryk af debatten, at vi med lovforslaget satser hele demokratiet og er på vej ud over afgrunden med bind for øjnene og håbet om, at alt går godt. Men demokratiet, den folkelige tillid, den grundlovssikrede stemmehemmelighed er ikke i farezonen. Og vores forventning er ikke, at det vil blive så dyrt.

Margrethe Vestager (R)
Økonomi- og indenrigsminister
Endnu en gang har Venstre udskudt sin stillingtagen til regeringens forslag om at tillade elektroniske valg til folketing, byråd og Europa-Parlamentet.

Først sagde Venstre, der sidder på de afgørende mandater, at partiet ville bestemme sig i forbindelse med denne uges folketingshøring, hvor partiets it-ordfører, Michael Aastrup Jensen, skulle levere de konkluderende bemærkninger. Ved høringen onsdag konkluderede Michael Aastrup så, at partiet ville gøre sin stilling op i løbet af et par dage, mens den seneste melding lyder på midt i næste uge.

"Vi har udnyttet de muligheder, der har været med høringen for at blive klogere. Og nu skal vi så gøre vores stilling op i gruppen," siger Michael Aastrup Jensen til Altinget.dk.

Vælger Venstre at støtte regeringens forslag, vil det ikke være betingelsesløst.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00