Om  
Christian Langballe

Christian Langballe stopper i dansk politik

Christian Langballe formåede ikke at opnå genvalg i Vestjyllands Storkreds. Oven på valgresultatet kalder han Lars Løkke Rasmussen for en "eklatant skiderik".

Sofie Hvemon

"Så er det nu, at jeg siger: tak, alle sammen. Det slutter her for mig." Sådan skriver Christian Langballe på sin facebookprofil oven på valgresultatet.

Christian Langballe har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2011. Dansk Folkeparti oplevede dog stor tilbagegang ved onsdagens folketingsvalg, da de blev skåret ned fra 37 til 16 mandater. I Vestjyllands Storkreds, hvor Christian Langballe stillede op, gik Dansk Folkeparti fra tre til to mandater.

"Inger Støjberg har ført en forrygende kampagne med en stram udlændingepolitik, som hun har taget æren for, mens partilederen (Lars Løkke Rasmussen, red.) har bejlet til De Radikale. Det er dygtigt gjort, men Løkke har været en eklatant skiderik," udtaler Christian Langballe ifølge TV Midtvest.

I sit facebookopslag kommenterer Christian Langballe også sine politiske kollegaer i Stram Kurs og Nye Borgerlige:  "Vi har jo været op imod råbeartisten fra Stram Kurs og plastik- og silikonemennesket fra Nye Borgerlige. De kommer til at ændre alt, siger de selv (…) De har svinet mig til i en grad, som er ganske overraskende. Jeg gider ikke mere."

Christian Langballe har valgt at tage orlov for siden at vende tilbage til jobbet som sognepræst. Hans facebookopslag fremgår her:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Langballe

Fhv. MF (DF)
cand.theol. (Aarhus Uni. 1998)

0:000:00