"Langt om længe": Smartphones og computere er med i ny aftale om privatkopiering

OPDATERING: Vi har fået løst en opgave, som den tidligere regering ikke kunne løse, siger kulturministeren om en opdatering af blankmedieordningen, som regeringen, støttepartierne og Frie Grønne står bag.

Med en aftale om at opdatere blankmedieordningen, som regeringen har indgået med støttepartierne og Frie Grønne, har "vi har fået løst en opgave, som den tidligere regering ikke kunne løse", lyder det fra kulturministeren.
 
Med en aftale om at opdatere blankmedieordningen, som regeringen har indgået med støttepartierne og Frie Grønne, har "vi har fået løst en opgave, som den tidligere regering ikke kunne løse", lyder det fra kulturministeren.  Foto: Eddy Billard/Unsplash
Maja Hagedorn

Næste gang du køber en iPhone eller en tablet, går en lille del af prisen til skuespillere, sangere og andre kunstnere.

Det er nemlig resultatet af en ny politisk aftale om en opdatering af blankmedieordningen, der sikrer, at rettighedshavere bliver kompenseret, når danskerne kopierer film og musik til privat brug.

Hidtil har ordningen kun omfattet blanke medier som VHS-bånd, CD'er og USB-stik. Men tiden, hvor en episode af Rejseholdet skulle optages søndag aften, er for de flestes vedkommende ovre. Derfor bliver listen opdateret.

0:000:00