Regeringen håber på indsigt i tech-giganters viden om algoritmers påvirkning af unges trivsel

Som en del af et nyt medieudspil vil regeringen bede tech-giganter som Facebook og Google om indsigt i, hvordan deres algoritmer påvirker børn og unges trivsel. SF og R vil gå endnu længere, mens Facebook anklager regeringen for hadsk tale i beskrivelsen af virksomheden

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag 
regeringens nye medieudspil hos Sjællandske Medier i Ringsted. En 
væsentlig del af udspillet handler om bedre kontrol med det indhold, der
 findes hos&nbsp;tech-giganterne.<br>
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) præsenterede torsdag regeringens nye medieudspil hos Sjællandske Medier i Ringsted. En væsentlig del af udspillet handler om bedre kontrol med det indhold, der findes hos tech-giganterne.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Simon LesselChris LehmannChristina Houlind

Hvordan påvirker tech-giganternes algoritmer børn og unges trivsel, forholdet til deres egen krop og lysten til at deltage i den offentlige debat?

Det spørgsmål vil regeringen bede Facebook og Google om at svare på. Det sker som en del af regeringens medieudspil, som kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) lancerede torsdag.

”Vi har en ungdomsgeneration som i snit bruger 5 timer om dagen på sociale medier. Men vi har ingen politisk kontrol over, hvad der styrer det, de ser, og hvordan de er opbygget til at påvirke os alle sammen. Den viden vil vi bruge til at stille nogle demokratiske spilleregler op,” siger hun.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00