Støttepartier kræver stop for DR-besparelser før medieforhandlinger

MEDIER: Kulturminister Joy Mogensen (S) vil indgå bredt medieforlig og har endnu ingen planer om at bremse DR-besparelserne. Men det er et krav fra regeringens støttepartier.

"Hvis ministeren ikke vil annullere DR-besparelserne, så må hun lave sit forlig med Venstre og DF," siger Jens Rohde (R).
"Hvis ministeren ikke vil annullere DR-besparelserne, så må hun lave sit forlig med Venstre og DF," siger Jens Rohde (R).Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Jeg har svært ved at se os selv i en aftale, medmindre anden sparerunde bliver rullet tilbage. Det er det absolut vigtigste for os.

Jacob Mark
Medieordfører, SF

Regeringens tre støttepartier truer med ikke at gå med i en medieaftale med regeringen, hvis de bebudede DR-besparelser på 255 millioner gennemføres.

”Den første sparerunde på DR er gennemført. Som minimum skal vi stoppe den anden runde. Der var ingen i rød blok, der gik til valg på, at den besparelse skulle gennemføres. Heller ikke Socialdemokratiet. Tværtimod,” siger Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard.

Samme melding kommer fra De Radikales medieordfører, Jens Rohde, der understreger, at alle regeringens støttepartier står "fuldstændig last og brast" i det her spørgsmål.

Dokumentation

Besparelser på DR

  • DR har som følge af medieforliget skullet skære 20 procent af deres budget.
  • Den første sparerunde på 420 millioner kroner er allerede gennemført.
  • Den anden sparerunde på 255 millioner skal foretages i 2022 og 2023, medmindre et nyt medieforlig forhindrer det.

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024