Støttepartier om medieforhandlinger: Det kan ikke udskydes til finansloven

MEDIEFORLIG: Det haster med at få standset besparelserne på DR, lyder det fra Enhedslisten og Radikale. Regeringen er efter et år ved magten stadig tavs.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Det er åbenlyst for enhver, at der er meget få ambitioner på medieområdet for regeringen. Det står absolut nederst på deres prioriteringsliste.

Jacob Mark
Medieordfører, SF

Jeg ved ikke, om Jacob Mark er villig til at give afkald på nogle minimumsnormeringer for at redde DR. Men det er den situation, vi kan ende i, hvis vi lader DR's skæbne blive en del af finanslovsforhandlingerne. Jeg har luret regeringens tricks. Dem hopper jeg ikke på

Jens Rohde
Medieordfører, Radikale

Kulturminister Joy Mogensen (S) skal som det første efter sommerferien indkalde til forhandlinger om et nyt medieforlig. Og ifølge regeringens parlamentariske grundlag kan det kun gå for langsomt.

”Jeg spørger ministeren, hver gang jeg ser hende. Det har jeg gjort i et halvt år nu,” forklarer De Radikales medieordfører, Jens Rohde.

Særligt er støttepartierne bekymrede for DR, som fra årsskiftet skal gennemføre deres anden sparerunde på 255 millioner kroner, hvis ikke en ny medieaftale bliver indgået.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024