Ugens embedsmand: Jesper Hermansen har udbetalt over to milliarder i corona-støtte

Slots- og Kulturstyrelsens direktør Jesper Hermansen har været med til at holde hånden under et coronaramt kulturliv. Og erfaringerne fra coronatiden giver stof til eftertanke om, hvordan arbejdsprocesserne bedst tilrettelægges fremover. Fritiden går blandt andet med løbeture i Frederiksberg Have.

Det er et stort privilegium at få lov til at arbejde med at beskytte vores rige kulturarv i form af bygninger og fortidsminder, lyder det fra Jesper Hermansen.
Det er et stort privilegium at få lov til at arbejde med at beskytte vores rige kulturarv i form af bygninger og fortidsminder, lyder det fra Jesper Hermansen.Foto: Kulturstyrelsen & Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Coronakrisen fylder opgavemæssigt stadig rigtig meget hos Slots- og Kulturstyrelsen. Det har været en vigtig og dybt meningsfuld – men også udfordrende – opgave at være med til at holde hånden økonomisk under et meget coronaramt kulturliv.

Slots- og Kulturstyrelsen har gennem det sidste halvandet år administreret knap 40 corona-støtteordninger til kultur- og foreningslivet og udbetalt over 2,1 milliarder kroner. Hvor vi indtil nu har haft travlt med at få pengene ud til modtagerne, så venter der nu en stor opgave med afrapporteringer og opfølgning på udbetalingerne. Det er en stor opgave, som kommer til at fortsætte hele 2022 og dermed fylde meget i vores arbejde i lang tid fremover.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00