Ugens embedsmand: Michael Wright har flyttet en hel arbejdsplads 170 km

Direktøren for Nota har set over 80 procent af sine medarbejdere forlade organisationen, da de rykkede fra Østerbro til Nakskov. Det seneste år har coronakrisen været et benspænd, men har også fremmet fantasi, opfindsomhed og nye arbejdsformer.

Michael Wright har stået i spidsen for at rykke Nota fra København til Lolland. "Det er ikke nemt at lede en organisation, hvor man ikke aner, hvem der er med, og hvem der ikke er."
Michael Wright har stået i spidsen for at rykke Nota fra København til Lolland. "Det er ikke nemt at lede en organisation, hvor man ikke aner, hvem der er med, og hvem der ikke er."Foto: Nota/Thomas Cato
Simon Engell Kjøller

Nota flyttede fra Østerbro til Nakskov i 2019. Hvad har udfordret dig og dine kollegaer mest de seneste år?

At leve med usikkerhed og en hel del frustration. Fra fase 1, hvor vi fik beskeden og til det tidspunkt, hvor alle skal tage stilling til, om de flytter med. Det er ikke nemt at lede en organisation, hvor man ikke aner, hvem der er med, og hvem der ikke er.

Fase 2, hvor alle de, der ikke vil med, men som ikke har fundet nyt job endnu og bliver stadig mere kede af det. Det presser alle mentalt. Fase 3 med ny rekruttering; kan man finde og introducere nye medarbejdere i København, når de pågældende bor og vil arbejde på Lolland? Fase 4...

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00