Debat

DF: Der er ikke plads til ulven i Danmark

DEBAT: Danmark har ikke store uberørte vidder, hvor ulven kan leve uden at genere mennesker og husdyr. Det er min klare overbevisning, at der ikke er plads til ulven i Danmark, skriver Pia Adelsteen. 

14 får er blevet fundet døde - bidt ihjel - i en ulvesikret indhegning i Stråsø Plantage 2. februar 2018.
14 får er blevet fundet døde - bidt ihjel - i en ulvesikret indhegning i Stråsø Plantage 2. februar 2018.Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Pia Adelsteen (DF)
Miljøordfører

Ulven er kommet til Danmark, og fortællingen om den sky ulv, der ikke gør nogen noget, breder sig som steppeild. Ikke desto mindre er det min klare overbevisning, at der ikke er plads til ulven i Danmark.

Danmark er et land, hvor vi i mørke altid kan se lyset fra en ejendom, og hvor vi i 200 år har kunnet færdes i skoven uden at skulle bekymre os om farer.

Nu er ulven kommet, og på trods af fortællingen om den sky ulv, der altid vil fortrække, hvis der kommer mennesker, så er jeg bekymret og vil bestemt anbefale, at børnehaver ikke tager på udflugt i områder, hvor der er set ulve.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

For hvordan vil en ulv med unger reagere, hvis der står 20 rollinger, som i øvrigt ikke aner, hvad de skal gøre, hvis de ser en ulv? Vil den forsvare sine unger ved at angribe, eller vil den bare løbe væk?

Dyr serveret på et sølvfad
Et er sikkert, ulven har på nuværende tidspunkt dræbt adskillige får. Også får, som var sat bag såkaldte ulvesikre hegn. Ulven er også mistænkt for at stå bag drabet på syv kalve. Mistænkt indtil dna-analyser kan oplyse, om det er ulven, der er skyldig – men hvad skulle det ellers være?

Danmark mangler de store uberørte vidder, hvor ulven kan leve uden at genere mennesker og husdyr.

Pia Adelsteen (DF)
Miljøordfører

De stakkels indhegnede dyr har ikke en jordisk chance for at gøre andet end at servere sig selv på et sølvfad til ulven. Flygte kan de ikke. Det er rent dyrplageri!

Og ejerne af de dræbte og lemlæstede dyr må konstant være i frustration – hvad møder dem, når de kommer ud til deres dyr? Er de alle levende, eller skal vi til at rydde op efter besøg af ulven?

Og kan man klandre ulven? – Nej vel, den er sulten, og det er et nemt bytte bag hegn!

Og de mennesker, der bor i områder, hvor ulven er, er meget berørte. For er det sikkert at lukke hunden ud i haven? Hvad møder dem, hvis de går ud om aftenen – står ulven der pludseligt? Vi har jo set optagelser af ulvekoblet med unger tæt på bebyggelse. Jeg forstår bekymringen.

Ingen plads til ulven i Danmark
Der er en del, som så mener, at det kan løses med højere hegn, men hvis vi skal hegne køer, kalve, grise, får og også hunde inde med ulvesikre hegn, vil vi stå med noget af en opgave.

Og hvem vil i øvrigt hegne sin have ind med et to meter højt ulvesikkert hegn, fordi man har hund? – For god ordens skyld vil jeg her nævne, at de såkaldte ulvesikre hegn på nuværende tidspunkt er 1,2 meter – min anbefaling er to meter.

Nej, Danmark mangler de store uberørte vidder, hvor ulven kan leve uden at genere mennesker og husdyr. Derfor er der ikke plads til ulven.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Adelsteen

Restauratør, fhv. MF (DF)
butiksassistent

0:000:00