DF: Der er ikke plads til ulven i Danmark

DEBAT: Danmark har ikke store uberørte vidder, hvor ulven kan leve uden at genere mennesker og husdyr. Det er min klare overbevisning, at der ikke er plads til ulven i Danmark, skriver Pia Adelsteen. 

Af Pia Adelsteen (DF)
Miljøordfører

Ulven er kommet til Danmark, og fortællingen om den sky ulv, der ikke gør nogen noget, breder sig som steppeild. Ikke desto mindre er det min klare overbevisning, at der ikke er plads til ulven i Danmark.

Danmark er et land, hvor vi i mørke altid kan se lyset fra en ejendom, og hvor vi i 200 år har kunnet færdes i skoven uden at skulle bekymre os om farer.

Nu er ulven kommet, og på trods af fortællingen om den sky ulv, der altid vil fortrække, hvis der kommer mennesker, så er jeg bekymret og vil bestemt anbefale, at børnehaver ikke tager på udflugt i områder, hvor der er set ulve.

For hvordan vil en ulv med unger reagere, hvis der står 20 rollinger, som i øvrigt ikke aner, hvad de skal gøre, hvis de ser en ulv? Vil den forsvare sine unger ved at angribe, eller vil den bare løbe væk?

Dyr serveret på et sølvfad
Et er sikkert, ulven har på nuværende tidspunkt dræbt adskillige får. Også får, som var sat bag såkaldte ulvesikre hegn. Ulven er også mistænkt for at stå bag drabet på syv kalve. Mistænkt indtil dna-analyser kan oplyse, om det er ulven, der er skyldig – men hvad skulle det ellers være?

De stakkels indhegnede dyr har ikke en jordisk chance for at gøre andet end at servere sig selv på et sølvfad til ulven. Flygte kan de ikke. Det er rent dyrplageri!

Og ejerne af de dræbte og lemlæstede dyr må konstant være i frustration – hvad møder dem, når de kommer ud til deres dyr? Er de alle levende, eller skal vi til at rydde op efter besøg af ulven?

Og kan man klandre ulven? – Nej vel, den er sulten, og det er et nemt bytte bag hegn!

Og de mennesker, der bor i områder, hvor ulven er, er meget berørte. For er det sikkert at lukke hunden ud i haven? Hvad møder dem, hvis de går ud om aftenen – står ulven der pludseligt? Vi har jo set optagelser af ulvekoblet med unger tæt på bebyggelse. Jeg forstår bekymringen.

Ingen plads til ulven i Danmark
Der er en del, som så mener, at det kan løses med højere hegn, men hvis vi skal hegne køer, kalve, grise, får og også hunde inde med ulvesikre hegn, vil vi stå med noget af en opgave.

Og hvem vil i øvrigt hegne sin have ind med et to meter højt ulvesikkert hegn, fordi man har hund? – For god ordens skyld vil jeg her nævne, at de såkaldte ulvesikre hegn på nuværende tidspunkt er 1,2 meter – min anbefaling er to meter.

Nej, Danmark mangler de store uberørte vidder, hvor ulven kan leve uden at genere mennesker og husdyr. Derfor er der ikke plads til ulven.

Forrige artikel Gjerding: Ulven skal mødes med åbne arme, ikke som jaget vildt Gjerding: Ulven skal mødes med åbne arme, ikke som jaget vildt Næste artikel V: Alternativets landbrugsudspil vil være en ideologisk massakre på landbruget V: Alternativets landbrugsudspil vil være en ideologisk massakre på landbruget
 • Anmeld

  Louise Jørgensen · Hjemmestrikker

  Helt uden bevis

  Hvor må det være dejligt befriende, sådan at kunne udtale sig om noget man ganske tydeligt, absolut intet ved om.
  Og noget man lige så ganske tydeligt, heller ikke har følt behov for at bruge bare 5 minutter af ens liv på, at skaffe sig viden om.

  Det er simpelthen beskæmmende at man som folketingspolitiker i Danmark anno 2018, ikke ser det som positivt at sætte sig ind i/skaffe sig reel viden om, de ting man siden ønsker at udtale sig om.

  Artikel her beviser, blot endnu engang.
  At det nogle gang er langt bedre at holde sin mund lukket og dermed lade folk tro man er dum, end det er at åbne den og fjerne enhver tvivl.

  Der vælter med videnskablig og brugbar, reel viden om ulve, bl.a. på Internettet.
  Og alligevel er det tydeligvis lykkedes dig, at undgå det hele.

 • Anmeld

  Lars S. Madsen · Formand - Scendinavian Vwolf Center

  Ulve frygt

  Kære Pia.
  Du skriver at der ikke er plads til ulven i Danmark, og det begrunder du med nogle påstande. Du påstår at det vil være farligt hvis en børnehaveklasse møder en ulv med unger mens de går tur i skoven, for så vil ulven angribe for at forsvare ungerne. NEJ Pia det vil den ikke og du kan ikke finde et eneste dokumenteret eksempel på at ulve har angrebet børn uagtet hvor små de er. Du er simpelthen fejlinformeret eller også har du en anden agenda.
  Du læner dig også op af enten DNA prøver eller en vildtkonsulents ord for at det er ulv der er skyldig i drab på får.
  Jeg kan oplyse dig om at ulve er meget lidt interesseret i får / lam og du kan gøre di selv den tjeneste at gå på youtube og søge efter "wolf killing sheep" og du får kun få videoer op af ulvehunde, der angriber får (nogle er iscenesat) Det er altid muligt at en vildtkonsulent kan tage fejl, men kan en DNA fejl være forkert - JA bestemt. De DNA markører der bruges udgør højst 15 stk ud af mange tusinde. DNA prøver der bruges for at påvise om det er ulv, er altså ikke et fuldstændig sandfærdigt svar, og det er i øvrigt let at kontaminere et får med f.eks. ulveurin der kan købes for få penge. Det vil også umuligt at skelne mellem en ulv og en ulvehund som min egen. En DNA prøve fra den vil vise det samme. Jeg er overbevist om at en af de største fejltagelser er beslutningen om at uddele erstatning til landmænd der har mistet dyr, hvis det kan "bevises" at det er ulv. Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, at visse personer vil føle sig fristet til at fifle, for at få erstatning.
  Til sidst vil jeg bede dig om at undersøge youtube igen, for med alle de vildtkameraer der er sat op i Vestjylland ved fårefolde, så må der da komme nogle gode beviser. Det er mit udtalte ønske, at også folketingspolitikere ville forholde sig til sandheden, og vi vil altid stå til rådighed med faktuel formidling om et top rovdyr, som jeg ikke mener vi kan undvære.

 • Anmeld

  KH · Mrs

  Rart med en klarsynet politiker

  Applause for klarsynet.
  Selvklart der ikke er plads i lille DK ... og yder mere er der kommet 1½ mil mennesker mere til siden ulven var her.
  Folk glemmer hvorfor den blev udryddet og størstedelen der udtaler sig er generelt bibliotek eksperterne.
  Spørg de svenskere der bor midt i ragnarokket fx - det har et og andet de kan fortælle de såkaldte eksperter slet ikke berører.
  Ligeledes kan finnerne fx

 • Anmeld

  KH · Mrs

  Lars S Madsen

  Det passer jo ikke det du skriver.
  Der er bla dokumentationer fra Indien at børn bliver ædt hvert år.
  Der er dokumentation på børnehaver er forment adgang fra skoven i Sverige... og sådan kan jeg blive ved med at tilbagevise dit selvbestaltede vås.
  Alene det du mistænkeliggøre diverse hysdyrholdere siger en del om hvor desperat du er i din sekt tro på ulven er et rent kæledyr.
  Føj siger jeg bare

 • Anmeld

  Morten Madsen · Hr

  Til KH

  Hvad med om du kom med noget dokumentation inden du beskylder manden for at lyve, jeg ved godt det bliver svært i og med at der ikke findes en sådan dokumentation ....så stop din skræmmekampagne mod ulve, bare fordi du har en agenda imod ulve.

  P.s chancen for at blive bidt af en hund er mange hundrede gange større end af en ulv, så igen så stop dit had / frygt mod ulven

 • Anmeld

  Morten Madsen · Hr

  Læs denne

  Måske alle i uvidende , inklusive dig Pia adelsteen, skulle læse den her og Janderup findes mange lignende artikler, men sjovt nok ikke ret mange der beviser det i beskylder ulven for ....

 • Anmeld

  Morten Madsen · Hr

  Læs denne : https://ulvebok.no/myter.html

  Måske alle i uvidende , inklusive dig Pia adelsteen, skulle læse den her og De mange andre der findes af artikler om emnet og hvor der sjovt nok ikke ret mange der beviser det i beskylder ulven for ....

 • Anmeld

  Per Kofoed · Fåreavler

  Tak for et godt indlæg

  Pia Adelsteen rammer præcis de problemer, der er her i ulvezonen. Der er altid en frygt for, hvornår ulvene angriber næste gang. Stråsø koblet har i den grad fået smag for får.

 • Anmeld

  Morten Madsen · Hr

  Per Kofoed

  Hvor er det sjovt at de ulve Vi har fået i Danmark er så meget anderledes end esten af verden ....jeg kan finde i masssevis af artikler og dokumenterede undersøgelser der viser at ulven ikke er farlig, ikke dræber en hel fåreflok, hvilket jeg har læst at hunde sagtens kunne finde på, og der har ikke fundet et angreb med dødelig udgang sted de sidste 150 år ....jeg kan sjovt nok ikke finde ret mange artikler der beviser at ulven gør alle de ting, jer ulvehadere påstår at de gør, at en fåreavler siger at ulven æder alle hans dyr giver jeg sq ikke så meget for, du må lave et bedre hegn sværere er det ikke, og undersøg så lige om det virkelig er ulve der gør det du påstår Per Kofoed

 • Anmeld

  Morten Madsen · Hr

  Per Kofoed

  Hvor er det sjovt at de ulve Vi har fået i Danmark er så meget anderledes end esten af verden ....jeg kan finde i masssevis af artikler og dokumenterede undersøgelser der viser at ulven ikke er farlig, ikke dræber en hel fåreflok, hvilket jeg har læst at hunde sagtens kunne finde på, og der har ikke fundet et angreb med dødelig udgang sted de sidste 150 år ....jeg kan sjovt nok ikke finde ret mange artikler der beviser at ulven gør alle de ting, jer ulvehadere påstår at de gør, at en fåreavler siger at ulven æder alle hans dyr giver jeg sq ikke så meget for, du må lave et bedre hegn sværere er det ikke, og undersøg så lige om det virkelig er ulve der gør det du påstår Per Kofoed

 • Anmeld

  Thomas Niels Thomsen · Selvstændig

  Hvor må det være nemt at være politiker

  Man må undres når Pia Adelsteen bliver ved med at påstå ulve ville forsvare deres unger når det ikke er rigtigt, hvilket hun har fået at vide. Men nej, man skal gentage sig selv og puste til den ild som allerede brænder alt for voldsomt. Tænk at man ikke magter at føre politik på en anden måde end at prøve at score billige point og stemmer på folks frygt. Intet er mere lavt end det og især når man gør det på bekostning af viden og fakta, som man overhovedet ikke forholder sig til.

 • Anmeld

  Jørn Kristiansen

  DF og Pia Adelsteens nye lavpunkt

  Hvor er det trist med populistiske politikere, med mangel på reel viden om de områder, de er sat til at forvalte. DF kan altid finde den " lille" mands frygt og få den til at vokse. Det ville klæde Pia Adelsteen at fremlægge dokumentation for ulvens farlighed i forhold til mennesker. Som i forhold til Landbrugspakken har P.A. problemer med fakta og sandheden. Hvor er det trist at politik i et demokrati er baseret på frygt og usandheder. Pia har du tænkt på at 24.000 smålige dør i staldene hver dag? Har du tænkt på hvor mange får, der dør af fluelarveangreb, har du set hvor mange får der halter rundt med klovbetændelse. Jeg er iøvrigt ikke bekymret for mine eller andre børns ophold i skoven, men jeg er bekymret for dem, når de er på vej til skoven. Uopmærksomme bilister er langt farligere end ulven. Er du uopmærksom i trafikken Pia Adelsteen?

 • Anmeld

  Per Kofoed · Fåreavler

  Morten Madsen

  Det er helt tydeligt, at du og mange andre, der kommenterer på denne artikel, befinder jer på et helt teoretisk niveau. Og reelt ikke ved noget som helst om ulvene i Danmark. Ja jeg har bevis for, at ulve har angrebet mine får. Har også fået erstatning, selvom det kun er et mindre plaster på såret. Det værste er, at man aldrig ved, hvornår og hvor de angriber næste gang. De er som terrorister. Sådan er det at have får i Stråsø Plantage!

 • Anmeld

  Jørn Kristiansen

  Hvordan var det med rævene før ulven?

  Per Kofoed. Hvor mange dyr mistede du til ræv, hunde, ravne og andre rovdyr før ulvene kom tilbage? Har du korrekt opsatte ulvesikre hegn? Tisser du hegnene dagligt? Har du styr på strømmen i hegnene? Har du overvejet vogterhunde? Åse Svendsen har ikke mistet dyr siden hun fik beskyttet sine får. Iøvrigt er det uklogt at udtale sig nedladende om andres viden. Det er muligt nogen af dem, du debatterer med ved mere end du tror...

 • Anmeld

  Morten Madsen · Hr

  Per Kofoed

  at du syntes jeg og andre kun udtaler os teoretisk er jo dit problem, jeg kan jo kun forholde mig til de rigtig mange veldokumenterede artikler og undersøgelser der meget klart viser at ulven ikke er farlig og ikke er så stort et problem som I gerne vil gøre det til, at du ikke gider betale for et ordentligt hegn og derfor syntes det nemmeste vil være at skyde samtlige ulve, siger vel mere om dig end så meget andet. Men vis mig en dokumenteret undersøgelse der modbeviser at ulven ikke er farlig så kan vi snakke om det

 • Anmeld

  Jes Andersen

  Endeløse konflikter er uundgåelige

  Fraværet af egentlige vildmarker eller bare kæmpe store sammenhængende naturområder, gør at ulven uvægerligt vil bringe sig i konflikt med husdyr og deres ejere. Dertil kommer at en snigende domesticering vil værd uundgåelig, fordi ulve hurtigt finder ud af at mennesker ikke udgør nogen fare.
  Danmark har ikke noget særligt ansvar for at beskytte en snes overskudsindivider fra Tyskland og Polen. De ulve har ingen særlig genetik, der bidrager positivt til opretholdelse af diversiteten i den Europæiske ulvebestand. Det havde muligvis været noget andet, hvis vi stadig havde haft ulve fra den gamle Danske bestand, der uddøde for godt 200 år siden, men det har vi altså ikke.
  Tilbage står afvejningen mellem nogle naturelskende, overvejende byfolk, der har nogle romantiske forestillinger om herlighederne ved ulv i Jylland og besætningejere, landboer og jægere, der hellere end gerne er fri. Den afvejning er let gjort. Det må være dem der har skoen på, som får lov at bestemme, hvor hårdt den skal ha lov at trykke.
  Dertil kommer at vi af en lang række gode grunde gerne vil have at får og kreaturer kan gå ude og afgræsse overdrev, heder, moser, enge og marginale jorder, for at modvirke tilgroning med pil, birk og rødel.
  På grund af disse hensyn, og flere til, behøver Danmark ikke tåle nogle særlige ulemper på grund af ulvens tilstedeværelse. Vi skal let og ubureaukratisk kunne fjerne de ulve der slår sig på husdyr og som tager ophold i boligers nærhed.

 • Anmeld

  Per Kofoed · Fåreavler

  Jørn Kristiansen og Morten Madsen

  Jeres kommentarer viser igen jeres udelukkende teoretiske tilgang til ulveproblemerne. Jeg har haft får i 30 år. En enkelt gang i de 30 år har der været hundeangreb på fårene. Men det vi har været ude for i de sidste 2 - 3 år kan slet ikke sammenlignes med det. Det er meget mere voldsomme angreb.
  Ravne og ræve tager kun helt nyfødte lam. Vogterhunde duer ikke på arealer med offentlig adgang, fordi de kan også angribe hunde i snor. Og Aase Svendsen har i øvrigt også haft angreb, siden hun anskaffede vogterhunde. Vogterhundene kan jo ikke være i alle folde på en gang.
  Hegnene bliver tilset dagligt og der er strøm på hegnene. Er der mere du vil vide?
  I øvrigt kan jeg ikke bruge jeres såkaldt veldokumenterede artikler til noget, når de stammer fra Canada, Yellowstone og lignende steder. Ulvene har helt andre forhold her i Danmark. Det burde I kunne fatte!

 • Anmeld

  Jes Andersen

  Yellowstone artiklen er det pure opspind

  I alle professionelle sammenhænge er Yellowstone historien lagt død som det pure opspind. Pokkers nok ellers, for jeg havde faktisk gået og set frem til at Jylland ville blive landfast med Norge, eller bare til en begyndelse, at Gudenåens løb ville ændres så meget, at vi kunne få vandkig her fra stuevinduerne.
  Ren Fantacy, der bare passer godt ind i den romantiserede fortælling om ulve, som naturelskere med stor passion giver til bedste gang på gang.

 • Anmeld

  Morten Madsen

  Per Kofoed

  Så det du siger er, at for at gøre det maksimalt nemt for dig og dine kollegaer så skal man bare skyde alt hvad der minder om en ulv, man skal ihvertfald ikke se efter andre muligheder, allerhelst skal den udryddes, væk fra jordens overflade, man skal ihvertfald ikke undersøge mulighederne for at hegne sine dyr ind på en anden måde ....nåååå nej det koster dig jo en masse penge, penge som en jyde som dig ikke gider bruge, så hellere skyde og dræbe det der generer dig ikke ?? ....for at være helt ærlig så flæber du som en lille tøs, løs dine problemer, sæt et større og bedre hegn op eller flyt dine dyr et andet sted hen...hvis man vil er der plads til os alle ....også til ulven og dine får

 • Anmeld

  Martin Lund Ellegaard · Landbrugsmaskinmekaniker

  Ulvangreb på mennesker og husdyr.

  Hvor mange link skal jeg sende jer , hvor det er bevist , at ulve dræber husdyr i massevis + enkelte mennesker ?

 • Anmeld

  Kirsten Christiansen

  Per kofoed

  Hold da op. Forstår ikke du gider de der ulvekrammere. De læser jo overhovedet ikke hvad du skriver. Jeg forstår ikke helt hvad de svarer på. Jeg er så heldig kun at have 14 får tilbage og har slet ikke dine problemer. Men jeg føler virkelig med dig og Anette. Det må være forfærdeligt at finde døde får. Og hvis nu vi ser ulven i folden, så er det eneste jeg kan at gå ud og råbe. Og jeg tror ikke det virker på en ulv der er fuld af adrenalin. Så kan man jo bare stå der og kigge på.

 • Anmeld

  Morten Madsen

  Kirsten Christiansen

  Læser du hvad vi skriver ...hvis din holdning er at vi er ulvekrammere , så kan man jo nemt gætte på hvad din holdning er ....trist at menneskeheden efter 200 års fravær af ulven ikke er blevet klogere, vi stræber stadig efter at udrydde ting der generer os og giver efter for en frygt der er ubegrundet og foretaget af mennesker der konstant råber ulven kommer ulven kommer .....i virkeligheden er der ulven og en hel del andre dyrearter der bekymret skulle råbe ..mennesket kommer, mennesket kommer ...for når vi kommer betyder det som oftest den visse død.!!!

 • Anmeld

  Morten Madsen

  Martin Lund ellegaar

  Du begynder bare at sende , jeg venter i spænding

 • Anmeld

  Christian · Chauffør

  Var den ikke her først?

  Jeg tænker at vi da sagtens burde kunne finde en Løsning. Andre steder kan det godt lade sig gøre, at leve med vilde dyr i baghaven.
  Hvad med det næste dyr vi fordriver/udrydder fra Danmark. Vil vi sige det samme til den tid?
  Dyrene kom vel før menneskene og vi kan eller vil ikke leve med vilde dyr som naboer.

 • Anmeld

  Jørn Kristiansen

  Ulvesikre hegn

  Per Kofoed ja jeg spurgte om du har ulvesikre hegn. Har du det? Kører de med fuld effekt, når du har problemer med angreb? Det er muligt, du har behov for at omtale os som teoretikere, men nogen af os har beskæftiget os med rovdyr i flere år end du har holdt får endda på særdeles praktisk plan. Så kan vi ikke slippe for den nedladende vinkel og have lidt respekt for hinandens viden og erfaring?

 • Anmeld

  Ole Pedersen

  Kan der fremskaffes bevis for ulve har dræbt børn i Skandinavien?

  KH. Vi andre lægger gerne navn til det vi skriver, men du gemmer dig tilsyneladende bag to bogstaver.
  Ulven dræber børn i Indien, men du har vel ikke tænkt dig at sende dine børn hen i Indien og lege, eller hvad.
  I Skandinavien er der ikke dræbt mennesker HERUNDER BØRN af ulv siden 1882. Hvis du sidder inde med et bevis for det modsatte, er nu et rigtig godt tidspunkt komme frem med det.
  Lad os se om du bare råber op, eller har noget at have dine påstande i

 • Anmeld

  Ellen Daugaard Jepsen

  Stemmefiskeri?!

  Jeg ved godt, at du og dit parti skal hente stemmerne blandt den ikke-oplyste del af befolkningen - men her skraber du bunden. Og du håner faktisk os, der bor i ulveområder, med dette indlæg. Nogen af os kan læse og forstå fagligt materiale. Jeg tror ikke på, at du er så uvidende om ulven, som du giver udtryk for her? Men du mener tilsyneladende at vi andre er så dumme, at vi sluger den omgang vrøvl ukritisk?! Ps. Du er i øvrigt velkommen her i det midtjyske skovområde, hvor jeg gerne går en tur sammen med dig, også om natten. Men du bliver nødt til at tage en lommelygte med, for der er absolut ingen huse med lys. Jeg har selv gået her de sidste 10 år både dag og aften, med ulvene som nærmeste naboer. De angreb aldrig, heller ikke da de havde unger.

 • Anmeld

  H Klausen

  Ellen Daugaard Jepsen

  17. juni 2012 blev en kvinde dræt af ulve i en svensk nationalpark, den artikel er værd at læse for en person med stor tillid til ulvens fredelige natur.
  29/3 2013 TV2 Ulve vil dræbe når de bliver fortrolige med at menneskene ikke er farlige, Fakta fra USA.
  Hvis halvdelen af mulige købere til huse i et sådan område falder væk, så kan man forestille sig at området bliver affolket og ender i forfald?

 • Anmeld

  Morten Madsen

  H Klausen

  Stop nu inden du gør dig selv unødigt til grin ....fakta er at der siden 2002 har været 3 angreb fra ulve med dødelig udgang, i Europa ...selv om det er 3 for mange, så prøv at google hvor mange der i samme periode blev dræbt af en hund, og jeg går stærkt ud fra at du ikke har en holdning om at vi skal udrydde alle hunde i EU ??. Men ja ulven er et vildt dyr og angriber i nogle tilfælde, mest når de eller deres unger bliver truet, hvilke er en helt normal reaktion, men der er større chance for at blive stukket af en bi end at blive angrebet af en ulv ..så igen må man bare sige at I skal skrue ned for jeres skræmmekampagne og lade ulven være i fred, den har ligeså stor ret til at være her som alle andre

 • Anmeld

  H Klausen

  Morten Madsen

  Hunde skal holdes i snor i offentlig rum, det siger lovgivningen. Jeg går ud fra at begrundelsen for den lovgivning er, at både hund og borger kan leve i fredelig sameksistens.
  Jeg kan ikke finde nogen logisk forklaring på, at ulve skal have lov til at løbe frit, når små skødehunde skal holdes i snor?

 • Anmeld

  Martin Madsen

  H Klausen

  Nej men at din intelligens ikke magter at se forskellen på et husdyr og en vild ulv kan jeg jo ikke rigtig gøre noget ved , skal man tolke ud fra det du skriver at hvis man kan have ulven i snor så er det okay at den er her ?, min pointe med sammenligningen med hunde var ikke hvorvidt de går i snor eller ej, men at påpege at hunden, snor eller ej, er langt farligere end ulven nogensinde har været eller bliver, så kan ikke overhovedet se din argumentation for ulven ikke skulle have lov til at være her ( som om det var noget vi mennesker burde have lov til at bestemme )

 • Anmeld

  Jes Andersen

  Tilkendegiv din mening overfor EU

  Se åben underskriftindsamling her
  https://www.openpetition.eu/petition/online/regulierung-der-wolfspopulation-in-suedtirol-gefordert

 • Anmeld

  Morten Madsen

  Jes Andersen

  Hvis du ikke har en mening i debatten her, så smut et andet sted hen med din propaganda ...fjols

 • Anmeld

  vibeke hansen · porcelænsmaler

  gode ulv

  Der er plads til ulve i DANMARK--- Hvis vi kan skære ned på 170.000 jæger, og stoppe alle de motorveje, der går den ene retning og i den anden retning = mindre plads til de dejlige dyr, som bliver kørt over i milionvis----- :-(((((---- JEG har aldrig hørt en politikker sige hvis de nu er igang med noget nyt byggeri i naturen---- HVAD dyr lever der her-- !!!!!-det skal undersøges---- ALT DREJER SIG KUN OM MENNESKER---- Dyrene lever her også--- LAD NATUREN leve som den har gjort i årevis--og alt hænger sammen, i naturen---HVOR ER BIERNE HENNE ???---- de små fugle, der var så mange af for 50 år siden ???-----alt bliver forgiftet--rov-fugle-spiser forgiftet mus og fugle----- :-((((--TAG DETTE OP---SOS NATUREN

 • Anmeld

  Ole Pedersen

  H Klausen

  Du afsporer debatten. Hændelsen i Sverige var jo ikke vilde ulve. De var i fangeskab, i øvrigt er der ingen der ved hvad der skete, om hun fik et ildebefindende, eller om ulvene angreb hende. Og med hensyn til ulve der mister frygt for mennesker, ja det er derfor det er vigtigt at vi opføre os ansvarligt og ikke lokker ulven til med madrester og lignende. I øvrigt er der kun et tilfælde hvor ulven har dræbt en kvinde i USA (Alaska) i de sidste 50 år og et tilfælde hvor en ung Canadisk mand blev dræbt af ulve. Så hvad er det for fakta fra USA du taler om?

 • Anmeld

  vibeke hansen · porcelænsmaler

  ulve

  hvad med at farmene får en stor ulve og-rovdyrfri - Ø, så krigen kan stoppes, med huse de kan gå ind i derude og dyrlægekontrol-og tilsyn-- vi har brug for vores dyr derude i naturen--- Men menneske tager mere og mere plads fra dyrene og menneskene har en fandens magt på andet liv end dem selv--med stort EGO og penge indtjening-----

 • Anmeld

  Anders Tvevad · Kjøwenhavner ...

  2 timer om ulv i Danmark og omegn - alle minutterne værd

  2 timers seværdigt foredrag v. Thomas Boesdal om emnet - underholdende, nuanceret og lærerigt med mange detaljer at blive klogere af: https://nordjyske.dk/nyheder/videoer-og-billeder-fra-dialogmoede-om-ulven/a7dfe64d-6e2b-4304-b673-986ab00d60cb

 • Anmeld

  Flemming H. Sørensen · Radiovært

  Er der mon en sammenhæng?

  Jeg har siddet og kikket lidt på nogle tal:

  I året 1801 var der 929.000 mennesker i Danmark.
  I året 1813 blev den sidste ulv skudt i Danmark.
  I året 1834 var der 1.231.000 mennesker i Danmark.
  I året 2009 var der 5.511.000 mennesker i Danmark.
  I året 2009 blev der for første gang i 196 år, observeret ulve i Danmark.

 • Anmeld

  Jeanette Andersen

  Ulve i Danmark

  Jeg forstå ikke argumentet om at ulven ikke hører til i Danmark.
  Det er jo netop en hjemmehørene art, der er vendt tilbage. Ikke en invasiv art, der er kommet hertil på anden vis.
  Det er jo netop destruktive menneske der udrydede den i første omgang. - Det må ikke ske igen.
  Ligesom vi forventer at andre landes befolkninger skal leve med tigere, løver, elefanter osv, så har vi også en forpligtigelse til at beskytte og bevare biodiversiteten i den danske natur

 • Anmeld

  H Klausen Nordjylland

  Jeanette Andersen

  At du ikke forstår argumentet om at ulve ikke hører til i Danmark beror nok på ,at du sandsynligvis ikke bor i et område hvor ulvene holder til i baghaven.
  Prøv at observere ulve tæt på i en Zoologisk have, der kan du sandsynligvis se en ulv på tre til fem meters afstand, det vil sikkert også hjælpe på forståelsen?
  Der er ikke alle der føler trang til at lave op til flere timers dagligt og ulønnet arbejde for at lave forebyggende beskyttelsesforanstaltninger.
  I Vendsyssel er der 10% der har ændret adfærd på grund af disse omstrejfende ulve!

  Samfundsmæssigt vil det koste flere milliarder hvis den tåbelige ide med at ulvene skal have forret frem for menneskene.
  De ulve der er her skal udryddes nu, før den art spreder sig til alle dele af Jylland.
  Hvis løsningen bliver at ulvene bliver forsvarligt indhegnet, er Amager eller Dyrehaven ideelle områder for en ulvebestand i Danmark.
  Københavnsområdet er et område hvor biodiversiteten trænger til en opgradering.
  Jeg forventer at de lande hvor tigre og løver opholder sig ,selv bestemmer hvilke dyrearter der skal fremmes eller hæmmes.

 • Anmeld

  Jørn Kristiansen

  Problemet med husdyr

  Den seneste undersøgelse viser, at kun 25% af døde husdyr var taget af ulv. Hvor mange ræve, ravne og ikke mindst hunde skal vi så udrydde? Samme undersøgelse viste, at selv om de ulvesikre hegn var opsat forkert eller fåreavlere ikke havde passet dem, at tab til ulv faldt med 2/3.
  Skal vi også sætte skovflåter, hvepse, hugorme bag hegn og sende fjæsing og brandmænd til UK? Har vi virkelig ikke større problemer end ulv i Danmark? Hver 3. får kræft, en del på grund af nitrat og sprøjtegifte i vores drikkevand. Næsten alt ikke økologisk svinekød er inficeret med resistent bakterier. Hver 10. mand hver 6. Kvinde har psykiske problemer, mens hver 9. barn har en diagnose. Tænk hvis befolkningen og ikke mindst politikerne forhold sig til de væsentlige problemer i stedet for at løbe hovedløst rundt og jagte burkaer og ulve.