Grønnere og mindre politisk giftig: Derfor stemmer danske politikere nu ja til EU-landbrugsaftale

Danske politikere står ikke længere til politisk spanking hos vælgerne, når de stemmer for EU’s landbrugspolitik. Hør mere om, hvorfor et flertal af de danske medlemmer af EU-Parlamentet i sidste uge stemte ja til den historisk udskældte politik, i dagens Ajour.

Vælgerne har ikke samme bevågenhed over EU's landbrugspolitik som tidligere, og det gør det nemmere for en dansk politiker at stemme for den nye version af politikken, fortæller Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen i dagens Ajour.
Vælgerne har ikke samme bevågenhed over EU's landbrugspolitik som tidligere, og det gør det nemmere for en dansk politiker at stemme for den nye version af politikken, fortæller Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen i dagens Ajour.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Caroline Tranberg

Fra et stort NEJ til et lille ja.

Danske medlemmer af Europaparlamentet har i mange år både argumenteret og stemt imod EU’s landbrugspolitik, men nu har et flertal stemt for den nye aftale, som skal fordele en tredjedel af EU’s budget til europæiske landmænd.

Flere mener, aftalens indhold er blevet grønnere, og medlemmer fra Venstre og Konservative synes, det er bedre at gå ind i forhandlingerne, end at stå med armene over kors.

Vælgerne har overordnet set heller ikke samme interesse for EU-landbrugspolitikken som tidligere, og det gør det nemmere for en dansk politiker at stemme for, fortæller Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen.

Hør mere i dagens Ajour, hvor hun tager os gennem den – i dansk kontekst – historisk udskældte EU-landbrugspolitik.

Denne udsendelse er medfinansieret af EU igennem Europa Parlamentets støtteprogram for kommunikation. Europa Parlamentet har ingen indflydelse på udsendelsen og kan ikke stilles til ansvar for information eller meninger ytret i udsendelsen.

Foto:

Læs også

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christel Schaldemose

MEP (S)
cand.mag. i historie (SDU 2002)

0:000:00