Grundvandsekspert: Grundvandsparkerne er ikke den enkle løsning, de bliver gjort til

Hvis etableringen af grundvandsparker står alene, sikrer de ikke rent grundvand. For forureningen skyldes mere end pesticidsprøjtning fra landbruget, skriver Peter R. Jørgensen.

Fra at være et problem forårsaget af landbruget alene har grundvandsforurening med pesticidrester de senere år vist sig at have flere andre årsager og kilder end pesticidsprøjtning i landbruget, skriver Peter R. Jørgensen.
Fra at være et problem forårsaget af landbruget alene har grundvandsforurening med pesticidrester de senere år vist sig at have flere andre årsager og kilder end pesticidsprøjtning i landbruget, skriver Peter R. Jørgensen.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Peter R. Jørgensen

Etablering af grundvandsparker med forbud mod sprøjtning med pesticider kan være en god løsning til at sikre rent grundvand.  

Men hvis løsningen står alene, risikerer man ikke at komme i mål på grund af andre pesticider og forureningsstoffer i grundvandet end dem, der stammer fra pesticidsprøjtning. Tilmed risikerer man, at skovrejsning i parkerne nogle steder vil skade grundvandet mere, end det vil gavne. 

Fra at være et problem forårsaget af landbruget alene har grundvandsforurening med pesticidrester de senere år vist sig at have flere andre årsager og kilder end pesticidsprøjtning i landbruget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00