Ny temadebat: Ønsker til den nye miljøminister

En ny minister har sat sig ved roret i Miljøministeriet efter de historiske lange regeringsforhandlinger. Magnus Heunicke er allerede trukket i arbejdstøjet, men hvad skal prioriteres på den lange liste af politiske opgaver på miljøområdet? Det inviterer Altinget Miljø til temadebat om.

Magnus Heunicke (S) er Danmarks nye miljøminister efter at have været sundhedsminister fra 2019-2022.
Magnus Heunicke (S) er Danmarks nye miljøminister efter at have været sundhedsminister fra 2019-2022.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Socialdemokratiets Magnus Heunicke har skiftet Sundhedsministeriet ud med Miljøministeriet. Den erfarne socialdemokrat er blevet landets nye miljøminister efter Danmark fik en flerpartiregering i december 2022.

Knap var det nye år eller den nye minister begyndt, før Heunicke blev kaldt i samaråd, efter en række partier kræver omfanget af PFAS i Danmark undersøgt. Generelt er der store udfordringer på forureningsområdet, hvor emner som sikring af det danske grundvand og udbyggelsen af vedvarende energi også er fremtrædende. Dertil er der en voksende politisk interesse i at få en dansk naturlov på ligefod med den vedtaget klimalov, men hvad skal denne lov indebære? Og så er der biodiversitetskrisen, som trods en voksende interesse og kendskab, stadig buldrer derud af. 

Der er altså rigeligt at gå i gang med, få undersøgt og handlet på. Så hvor skal den nye minister lægge sit fokus og indsats?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024