Opsamling på temadebat: Uenighed om, hvorvidt grundvandsparker skal sikre rent drikkevand

Altinget Miljø har i forbindelse med stor politisk interesse spurgt relevante aktører om, hvorvidt beskyttelse af store arealer mod pesticider vil sikre det danske drikkevand. Ligesom hos politikerne var der hos aktørerne uenighed om, hvad der skal til for at beskytte fremtidens danske grundvand.

Hvordan sikres det rene drikkevand i fremtidens Danmark, så det ikke skal hentes på anden vis? Det har en række aktører givet deres besyv på.
Hvordan sikres det rene drikkevand i fremtidens Danmark, så det ikke skal hentes på anden vis? Det har en række aktører givet deres besyv på.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Altinget Miljø igangsatte i december 2022 en temadebat om, hvordan det danske drikkevand sikres bedst i fremtiden.

Med udgangspunkt i de politiske udmeldinger, som kom under valgkampen og senere i SVM-regeringsgrundlaget, synes der at være uenighed fra politikernes side om, hvorvidt de såkaldte grundvandsparker skulle være en del af løsningen.

Hvor rød blok meldte ud før valget, at de ønskede at beskytte 200.000 hektar jord mod brugen af pesticider – også kendt som etablering af grundvandsparker - så var Venstre mere skeptisk over for idéen. Noget der også kom til udtryk i SVM-regeringsgrundlaget, hvor der ikke gives sikkerhed for, at etableringen af grundvandsparker kommer til at ske. 

0:000:00