svarer 
Lars Christian Lilleholt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget spørger energi-, forsynings- og klimaministeren, Lars Christian Lilleholt, om kommentarer til henvendelse af 11/12-18 fra Plus Bolig

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 97, Spørgsmål 14
Ministeren bedes kommentere henvendelse af 11. december 2018 fra Plus Bolig vedrørende liberalisering af fjernvarme og afskaffelse at tilslutningspligten, jf. L 97 - bilag 10.

Svar fra torsdag den 13. december 2018
Henvendelsen fra de to boligforeninger opfattes således, at det drejer sig om, at målerpunktet bliver flyttet til den enkelte lejlighed. Det bliver hermed muligt for varmeforsyningsselskabet at afregne lejlighederne individuelt i stedet for samlet over for boligforeningen, hvor boligforeningen afregner beboerne efter fx en fordelingsnøgle.

Det er blevet mere almindeligt at afregne individuelt, bl.a. fordi de enkelte beboere kan få bedre indblik i eget varmeforbrug, hvilket bidrager til, at beboerne sparer på varmen.

Der er ikke i varmeforsyningsloven eller ved lovforslag L97 fastsat regler om, hvor målerne skal installeres. Regler om installation af målere til måling af bl.a. varmt vand og varme findes i bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling (BEK nr. 563 af 2. juni 2014, også kaldet Målerbekendtgørelsen). Reglerne administreres af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Jeg henviser derfor hertil for yderligere vejledning om disse regler.
0:000:00