svarer 
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om kommentar til henvendelsen af 22/1-19 fra Dansk Dermatologisk Selskab

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 128, Spørgsmål 38
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. januar 2019 fra Dansk Dermatologisk Selskab, jf. L 128 - bilag 5.

Svar fra fredag den 15. marts 2019
”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. januar 2019 fra Dansk Dermatologisk Selskab, jf. L 128 - bilag 5.” Svar:

Det fremgår af henvendelse fra Dansk Dermatologisk Selskab, at selskabet finder, at lovforslaget har et for lavt ambitionsniveau. Herudover bemærker selskabet bl.a., at der hos hudlægerne er en betydelig kapacitet til at påtage sig at stå for fjernelse af tatoveringer med laser.

Da Styrelsen for Patientsikkerhed i sin tid foreslog at gøre det forbeholdt for læger med særlige kvalifikationer, herunder hudlæger, at fjerne tatoveringer med laser, mødte det betydelig kritik fra branchen. Der var simpelthen ikke opbakning til denne form for regulering. Derfor har vi lyttet og forsøgt at balancere lovforslaget på en måde, så det forbedrer forbrugerbeskyttelsen samtidigt med at lovforslaget ikke pålægger branchen uforholdsmæssige byrder.

Der er ikke noget i vejen for at skærpe reguleringen på et senere tidspunkt, hvis det viser sig, at det ikke er tilstrækkeligt. Men her og nu vil det fremsatte lovforslag være en forbedring i forhold til i dag.

./.
0:000:00