svarer 
Jakob Ellemann-Jensen

Miljø- og Fødevareudvalget spørger miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, om kommentar til henvendelse af 2/4-19 fra Dyrenes Beskyttelse om lovens formålsbestemmelse og Landbrugsorganisationernes særlige forrang og status

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 11
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 2/4-19 fra Dyrenes Beskyttelse om lovens formålsbestemmelse og Landbrugsorganisationernes særlige forrang og status, jf. L 192 bilag 4?

Svar fra tirsdag den 9. april 2019
Hensigten med den foreslåede § 1 i lov forslaget er at beskrive lovens anvendelsesområder, herunder hv ilke konkrete hensyn der varetages i/med lovforslaget – det v il sige både de dy revelfærdsmæssige og dy reetiske hensyn.

Udtrykket ”dyrevelfærd” dækker både dyrebeskyttelse, hvilket v il sige d e dy reværnsmæssige forhold, men også dy renes fy siologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov.

Jeg er dog ikke afv isende over for at udv ide formålsbestemmelsen i lov forslagets § 1 , så det fremgår ty deligere, at loven har til formål at beskytte dyr og fremme god dyrevelfærd.

For så v idt angår henvendelsens bemærkninger til lovforslagets § 1 9, stk. 2, kan jeg henv ise til min samtidige besvarelse af MOF L 1 92 - spørgsmål nr. 5.
0:000:00