Anni Matthiesen
 svarer 
Astrid Krag

Anni Matthiesen (V) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om kvaliteten af den sociale stofbehandling i kommunerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 7, Spørgsmål 9
Gadejuristen rejser i deres henvendelse en bekymring for kvaliteten af den sociale stofbehandling i kommunerne, ligesom de gør opmærksom på, at der er meget forskel på, hvad de forskellige kommuner ser som social behandling. Kan ministeren afvise, at der er grund til at være bekymret for den sociale behandling i kommunerne, og er ministeren indstillet på at udarbejde en vejledning om social behandling, som udfolder og præciserer, hvad der ifølge lov og forarbejder forstås ved social behandling, herunder hvad stofmisbrugere har retskrav på, idet der henvises til henvendelse fra Gadejuristen, jf. bilag 3, SOU ad L 7?

Svar fra fredag den 8. november 2019
”Gadejuristen rejser i deres henvendelse en bekymring for kvaliteten af den sociale stofbehandling i kommunerne, ligesom de gør opmærksom på, at der er meget forskel på, hvad de forskellige kommuner ser som social behandling. Kan ministeren afvise, at der er grund til at være bekymret for den sociale behandling i kommunerne, og er ministeren indstillet på at udarbejde en vejledning om social behandling, som udfolder og præciserer, hvad der ifølge lov og forarbejder forstås ved social behandling, herunder hvad stofmisbrugere har retskrav på, idet der henvises til henvendelse fra Gadejuristen, jf. bilag 3, SOU ad L 7?” Svar:

Jeg vil henvise til mit svar på spørgsmål nr. 4 ad L 7 af 5. november 2019 i forhold til Gadejuristens bekymring.

Social behandling af stofmisbrug vil altid skulle tage udgangspunkt i en konkret og individuel vurdering af den enkeltes behov, og derfor kan indholdet af det tilbud, borgeren visiteres til, variere i varighed, intensitet og indhold. Det afgørende er, at personen får den behandling, som personen har behov for.
0:000:00