Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Lea Wermelin

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om en lodsejer, som opnår erstatning for ikke at sprøjte på et landbrugsareal, vil kunne opnå EU-støtte til skovrejsning på det samme areal

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 31, Spørgsmål 16
Vil en lodsejer, som opnår erstatning for ikke at sprøjte på et landbrugsareal, kunne opnå EU-støtte til skovrejsning på det samme areal?

Svar fra mandag den 18. november 2019
En række forhold kan have betydning i forhold til, om man kan opretholde EU-støtte samtidig med at der gives erstatning for restriktioner i forhold til pesticider.

Sædvanligvis vil det ikke være muligt at opretholde EU-støtte, hvis støtten gives med henblik på at kompensere for samme reduktion i anvendelsesmulighederne, som erstatningen udbetales for.

I de situationer, hvor det har været en betingelse for at opnå EU-støtte, at der ikke anvendes pesticider, vil der således ikke kunne opnås EU-støtte samtidig med en erstatning for restriktioner i forhold til pesticider.

I den gældende tilskudsordning til privat skovrejsning er det en generel forpligtelse, at skovrejsning skal foretages uden brug af pesticider. Tilskuddet til privat skovrejsning ydes imidlertid alene med henblik på skovrejsning, og der ydes ikke tilskud for at undlade pesticidanvendelse. Det er således i overensstemmelse med den gældende ordning om privat skovrejsning, at man kan opnå EU-støtte, selvom man tidligere har fået erstatning for restriktioner i forhold til brug af pesticider.

I en kommende vejledning om boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) vil denne mulighed blive præciseret.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00