Anne Sophie Callesen
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Anne Sophie Callesen (R) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om nedjustering af virksomhedernes AUB-bidrag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 60, Spørgsmål 15
Vil ministeren gøre rede for virkningen på de offentlige finanser og finansloven for 2020, herunder den offentlige saldo, ved en nedjustering af virksomhedernes AUB-bidrag?

Svar fra onsdag den 11. december 2019
Der er til brug for besvarelsen indhentet følgende bidrag fra Finansministeriet:

”Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) opkræver ca. 5 mia. kr. årligt i lovpligtigt AUB-bidrag fra virksomheder i Danmark, der er registreret hos ATP. Opkrævningerne anvendes til finansiering af en række refusions- og tilskudsordninger, der har til formål at skaffe det fornødne antal praktikpladser på erhvervsuddannelsesområdet.

AUB er i nationalregnskabet afgrænset som værende en del af offentlig forvaltning og service, og AUBs økonomi påvirker derfor den offentlige saldo.

En generel sænkelse af AUB-bidraget, der reducerer indtægterne i AUBordningen, vil således isoleret set medføre en svækkelse af den offentlige saldo.” 11. december 2019 Sagsnr.:19/1941
0:000:00