svarer 
Simon Kollerup

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Simon KollerupSpm, om det foreslåede gebyr for hvidvasktilsyn hos revisorer og ejendomsmæglere på næsten 8 mio. kr. om året er en ny tung administrativ byrde for erhvervslivet og den almindelige borger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 110, Spørgsmål 10
Er ministeren enig i, at det foreslåede gebyr for hvidvasktilsyn hos revisorer og ejendomsmæglere på næsten 8 mio. kr. om året er en ny tung administrativ byrde for erhvervslivet og den almindelige borger, da udgiften jo i sidste instans vil komme til at påhvile de virksomheder, som anvender en revisor og de borgere, som sælger eller køber en ejendom?

Svar fra mandag den 9. marts 2020
Det er allerede praksis på andre områder, at virksomheder og personer, som har fået en godkendelse til at udøve deres erhverv, finansierer deres eget hvidvasktilsyn. Det gælder for advokater, spiludbydere og finansielle virksomheder.

Godkendte revisorer og ejendomsmæglere er erhverv, som indtager en særligt betroet funktion, og som følge heraf kræver en godkendelse fra Erhvervsstyrelsen for at kunne udføre deres hverv. Denne godkendelse betyder også at disse erhverv har en eneret til deres erhvervsudøvelse.

Ved at indføre et gebyr, der finansierer hvidvasktilsynet med godkendte revisorer og godkendte ejendomsmæglere, ligestilles disse erhverv således med de andre erhverv, der betaler for deres hvidvasktilsyn. Der er derfor ikke tale om en særlig byrde for de to erhverv sammenlignet med andre erhverv, der kræver offentlig godkendelse.

Jeg mener derfor, at forslaget om gebyrfinansiering af hvidvasktilsynet med revisorer og ejendomsmæglere er velbegrundet og rimeligt.

0:000:00