Stén Knuth
 svarer 
Joy Mogensen

Stén Knuth (V) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om ministeren vil stille ændringsforslag til lovforslaget der indebærer, at menige medlemmer af bestyrelser i specialforbund under Dansk Idrætsforbund kan sidde i Anti-Doping Danmarks og Sport Event Denmarks bestyrelser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 19, Spørgsmål 5
Vil ministeren stille ændringsforslag til lovforslaget der indebærer, at menige medlemmer af bestyrelser i specialforbund under Dansk Idrætsforbund kan sidde i Anti-Doping Danmarks og Sport Event Denmarks bestyrelser og hvis ikke, vil ministeren så yde teknisk bistand til sådanne ændringsforslag med bemærkninger?

Svar fra torsdag den 12. november 2020
Hidtil har der været regler for, hvem der kan sidde i Anti Doping Danmarks (ADD) og Sport Event Denmarks (SEDK) bestyrelser. Disse regler har omfattet ansatte og medlemmer af bestyrelserne i Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Dansk Firmaidrætsforbud og Team Danmark, som ikke samtidig har kunne sidde i bestyrelsen i ADD eller SEDK.

Når det med lovforslaget foreslås at udvide disse bestemmelser til også at gælde bestyrelsesmedlemmer og ansatte i specialforbund under DIF, så er det for at skabe mest mulig parallelitet til den nye bestemmelse om, hvem der kan sidde i Team Danmarks bestyrelse.

Jeg finder det vigtigt - i lyset af svømmesagen - at afgrænse, hvem der kan sidde i Team Danmarks bestyrelse for at begrænse inhabilitet og interessekonflikter mest mulig. De samme betragtninger finder jeg gør sig gældende i forhold til ADDs og SEDKs bestyrelser. Det kan fx opstå, hvis en formand, et bestyrelsesmedlem eller en ansat i et specialforbund samtidig også sidder i en af de tre førnævnte bestyrelser og eksempelvis skal håndtere en konkret sag vedr. mistrivsel i elitemiljøer, dopingsager eller en stor sportsevent i det selv samme specialforbund. Jeg henviser i øvrigt til mit svar på s 1 (L 19).

Udkast til de af spørgeren ønskede ændringsforslag er vedlagt.

Joy Mogensen Dok. nr. 20/04968-18
0:000:00