svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelse af 4/12-20 fra SMOKE-IT

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 81
Ministeren bedes kommentere henvendelse af 4. december 2020 fra SMOKE-IT, jf. L 61 bilag 22.

Svar fra mandag den 7. december 2020
”Ministeren bedes kommentere henvendelse af 4. december 2020 fra SMOKE-IT, j L 61 -bilag 22.” Svar:

Jeg har desværre ikke mulighed for inden for svarfristen af forholde mig til de enkelte punkter, der fremføres i henvendelsen, herunder faglige spørgsmål, hvor en dækkende besvarelse ville kræve bidrag fra Sundhedsstyrelsen.

For så vidt angår tal for anvendelse af elektroniske cigaretter og information om effekterne kan jeg henvise til mine svar på SUU L 61 – spørgsmål 32 og SUU L 61 – spørgsmål 65 sa t Su dhedsstyrelse s otat ”E- igaretter og hel red” fra okto er 2019.

Lovforslaget L 61 og deraf følgende bekendtgørelser har været i bred offentlig høring for at give interesser mulighed for at fremføre deres bemærkninger. Med hensyn til processen for udarbejdelsen af lovforslaget kan jeg henvise til, at præmissen er, at lovforslaget implementerer den politiske aftale om en handleplan mod børn og unges rygning, som blev indgået i december 2019. Det er således også udgangspunktet ved vurderingen af de bemærkninger og forslag til revision af lovforslaget og bekendtgørelserne, der er fremkommet i forbindelse med høringen.
0:000:00