Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ministeren vil stille ændringsforslag, der går ud på, at man kan bevare eksisterende hjælp, såfremt der ikke er truffet afgørelse efter det fyldte 18. år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 17, Spørgsmål 11
Vil ministeren stille ændringsforslag, der går ud på, at man kan bevare eksisterende hjælp, såfremt der ikke er truffet afgørelse efter det fyldte 18. år, så man ikke risikerer at stå uden hjælp eller mangle hjælp til at få sin hverdag til at fungere?

Svar fra tirsdag den 8. december 2020
”Vil ministeren stille ændringsforslag, der går ud på, at man kan bevare eksisterende hjælp, såfremt der ikke er truffet afgørelse efter det fyldte 18. år, så man ikke risikerer at stå uden hjælp eller mangle hjælp til at få sin hverdag til at fungere?” Svar:

Forslaget om at indføre en ret til at bevare eksisterende hjælp efter børnebestemmelserne, efter den unge er fyldt 18 år, ligger ud over den politiske aftale bag lovforslaget, og vil desuden formodentligt medføre økonomiske merudgifter for kommunerne, som ikke kan dækkes af den ramme, som er afsæt til lovforslaget. Det er derfor ikke min vurdering, at bestemmelser herom kan gennemføres som et ændringsforslag til L 17.
0:000:00