Regeringen udskyder igen uddannelsesreform for kommende pædagoger

Den lovede reform af professionsuddannelserne lader vente på sig. Nu er den udsat til først at blive præsenteret efter sommerferien. Uddannelsesminister Christina Egelund "håber tålmodigheden rækker lidt endnu"

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Først var det januar, så maj, og nu skal vi vente til efter sommerferien, før regeringen præsenterer den reform af professionsuddannelserne, den har lovet.

Det erfarer Altinget fra flere sider heriblandt fra kilder, der har direkte kendskab til regeringens planer.

Regeringen vil vende mange års fald i ansøgertallet til uddannelserne, som i sidste ende blandt andet fører til mangel på pædagoger, lærere og sygeplejersker. Den vil samtidig også gøre uddannelserne bedre.

Det ærgrer forkvinde for Danske Professionshøjskoler Camilla Wang, at reformen nu er udsat:

Det er en møgsituation.

Camilla Wang
Forkvinde, Danske Professionshøjskoler

"Det er en meget dårlig nyhed, som jeg tager imod med stor bekymring og stor ærgrelse Gennem flere år har vi gjort opmærksom på tendensen med faldende søgning, som har været på vej en retning, som kan ende galt for Danmark. Det er vigtige professioner, vi uddanner til, og vi mangler de studerende i dag," siger Camilla Wang.

Hun pointerer, at der i aftalen om universitetsreformen står, at professionsuddannelserne skulle reformeres i 2023.

"Og så har vi hørt ministeren sige, at det ville komme i foråret 2024. Jeg troede det blev udsat, fordi man ville gå grundigere til værks. Og det har vi ventet på hen over vinteren. At vi nu hører, at det er udsat til efter sommerferien, frustrerer og bekymrer mig dybt," siger hun.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) skriver i et svar til Altinget, at regeringen er i gang med en omfattende reform af uddannelser fra folkeskole til videregående uddannelser. 

0:000:00