Trine Torp
 svarer 
Nicolai Wammen

Trine Torp (SF) spørger finansministeren, Nicolai Wammen, påhviler ansvaret for at leve op til tilgængelighedskravene med lovforslaget den offentlige myndighed, som producerer indholdet, eller den offentlige myndighed som publicerer indholdet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 100, Spørgsmål 2
Påhviler ansvaret for at leve op til tilgængelighedskravene med lovforslaget den offentlige myndighed, som producerer indholdet, eller den offentlige myndighed som publicerer indholdet? Spørgsmålet skal ses i lyset af, at der findes en meget lang række fællesoffentlige og fælleskommunale it-løsninger og indhold, og at kommunerne dertil f.eks. bruger fælles fagsystemer til at udforme og udsende breve via Digital Post. Såfremt ansvaret påhviler den myndighed, der publicerer indholdet, vil der dermed f.eks. i forhold til kommuner være konsekvens af 98 forskellige tilgængelighedsløsninger.

Svar fra mandag den 14. december 2020
Lovforslaget præciserer, at det er den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der producerer indholdet, som er ansvarlig for at sikre, at indholdet overholder lovens krav. Det betyder, at uagtet hvilket fagsystem eller fælleskommunalt system, der anvendes, er det den pågældende afsenderkommune eller afsenderregion, som er ansvarlig for at sikre indholdets tilgængelighed.
0:000:00