svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelse af 8/12-20 fra Tobaksproducenterne og Philip Morris ApS

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 82
Ministeren bedes kommentere henvendelse af 8. december 2020 fra Tobaksproducenterne og Philip Morris ApS, jf. L 61 - bilag 23.

Svar fra onsdag den 9. december 2020
”Ministeren bedes kommentere henvendelse af 8. december 2020 fra Tobaksproducenterne og Philip Morris ApS, jf. L 61 - bilag 23.

” Svar:

Jeg har desværre ikke mulighed for inden for svarfristen af forholde mig til alle de punkter, der fremføres i henvendelsen.

Med det fremsatte ændringsforslag er lagt op til at udskyde ikrafttrædelsen af reglerne om standardisering af tobaksvarer, standardisering af urtebaserede rygeprodukter samt sundhedsadvarsler på og mærkning af tobakssurrogater fra den 1. april 2021 til den 1. juli 2021. Med forslaget imødekommes ønske fra industrien om at give producenterne yderligere tid til at omstille deres produktionsapparat til de nye standardiserings- og mærkningskrav.

Forslaget ændrer ikke på, at det vil være lovligt at markedsføre lagervarer fremstillet før den 1. juli 2021 frem til den 1. april 2022. Det betyder, at gamle pakker af tobaksvarer eller urtebaserede rygeprodukter samt tobakssurrogater, der ikke lever op til og er fremstillet før de nye standardiserings- og mærkningskrav træder i kraft den 1. juli 2021, ikke må markedsføres fra den 1. april 2022.
0:000:00