Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om deling af lovforslaget, således at delen om at gøre den regnskabskyndige tillidsmand frivillig skilles ud i et selvstændigt lovforslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 65, Spørgsmål 14
Er ministeren indstillet på at dele lovforslaget, således at delen om at gøre den regnskabskyndige tillidsmand frivillig skilles ud i et selvstændigt lovforslag, eller vil ministeren som alternativ yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der indeholder den ønskede deling?

Svar fra tirsdag den 9. februar 2021
1.

Et ændringsforslag om deling af lovforslaget som anført i spørgsmålet vil kunne udformes på følgende måde:

”1) ovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

»Forslag til lov om ændring af konkursloven, lov om Lønmodtagernes Garantifond og lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse (Værneting ved gældssanering og ændringer i rekonstruktionsreglerne som følge af covid-19)« omfattende § 1, indledningen, nr. 1-3, 8, 12, 14, 15, 17, 19 og 21-29, og §§ 2-5.

B.

»Forslag til lov om ændring af konkursloven (Valgfrihed for brug af regnskabskyndig tillidsmand ved rekonstruktion)« omfattende § 1, indledningen, nr. 4-7, 9-11, 13, 16, 18, 20 og 30, § 4, stk. 1, og § 5, stk. 1 og 2.

[Forslag om deling af lovforslaget]” 2.

Justitsministeriet kan ikke støtte et sådant ændringsforslag. Forslaget om, at der ikke obligatorisk skal medvirke regnskabskyndig tillidsmand ved en rekonstruktionsbehandling, er et vigtigt led i de foreslåede forbedringer af reglerne om rekonstruktionsbehandling.

Side
0:000:00