Ny direktør for Banedanmark er klar til at styre de danske jernbaner

NAVNE: Hakon Iversen overtager ansvaret for togtrafikken på de danske skinner som ny administrerende direktør for Banedanmark.

Hakon Iversen
Hakon Iversen (46) Kommende adm. direktør, Banedanmark, direktør, Vurderingsstyrelsen, fhv. afdelingschef, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, fhv. universitetsdirektør, CBS

Fra 1. april vender Hakon Iversen tilbage til de danske jernbaner som ny administrerende direktør for Banedanmark.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse

Han forlader dermed sin direktørpost hos Vurderingsstyrelsen og rækker ansvaret for sine 700 medarbejdere i styrelsen videre. I stedet overtager han styringen med togtrafikken og informationstrømmen om jernbanerne i hele landet. 

Det betyder, at han vender tilbage til jernbaneområdet, som han tidligere har arbejdet med som afdelingschef for Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement og som kontorchef for Transportministeriets departement.

“Jeg glæder mig til at vende tilbage til jernbanen og til samarbejdet med de dygtige og engagerede medarbejdere og ledere i Banedanmark”, siger Hakon Iversen i pressemeddelelsen. 

Han overtager direktørstillingen i kølvandet på, at den tidligere administrerende direktør Per Jacobsens fratrådte 8. februar. Økonomidirektør Peter Jonasson er konstitueret direktør, indtil Hakon Iversen tiltræder.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal