Om  
Marianne Vind
Jeppe Kofod

Her er Jeppe Kofods afløser i Parlamentet

Jeppe Kofods (S) udnævnelse til udenrigsminister giver plads til suppleanten Marianne Vind (S), der får fulde fem år som medlem af Europa-Parlamentet.

Rasmus Nielsen

Den 48-årige næstformand gennem otte år for HK/Privat Marianne Vind fra Havdrup fik med 27.396 stemmer et godt valg til Parlamentet, hvor hun var nummer fire på den socialdemokratiske liste. Det krones nu ved et fuldgyldigt medlemskab af Parlamentet i Bruxelles og Strasbourg.

"Det er meget uvirkeligt, men jeg er så glad for, at jeg nu skal til Bruxelles og kæmpe for et bedre arbejdsmiljø og knokle for den grønne omstilling."

Allerede i april meddelte Marianne Vind, at hun ville stoppe for næstformand i HK/Privat til september i forsøget på at blive valgt til Europa-Parlamentet, en drøm, der altså nu går i opfyldelse.

Til HK.dk sagde hun i den forbindelse:

"Jeg har været aktiv i fagbevægelsen, siden jeg var helt ung. Og jeg synes, det har været fantastisk at være med til at skabe et bedre arbejdsliv lokalt ude på arbejdspladserne. Men nu synes jeg, tiden er inde til at prøve en ny form for politik."

Marianne Vind er uddannet laborant og har en master i professionel kommunikation.

Derfor stillede hun op
Op til europaparlamentsvalget forklarede Marianne Vind på Altingets kandidattest, 'Kend din Kandidat', hvorfor hun stillede op:

"Før jeg blev født, brækkede min farfar ryggen, da et læs tømmer skred på Junckers Savværk. Jeg selv blev uddannet hospitalslaborant. Et fag, hvor mange er omgivet af farlig kemi og slider armene op. Et godt arbejdsliv var det, jeg arbejdede for som tillidsrepræsentant på Novozymes og nu som næstformand i HK/Privat. Jeg vil gerne bringe min viden om vores danske model og arbejdsmarked til Bruxelles."

Jeppe Kofods ministerpost betyder også, at Socialdemokratiet skal finde en ny gruppeformand i Europa-Parlamentet. Her bliver det Christel Schaldemose, der med 65.179 personlige stemmer blev nummer to i partiet ved europaparlamentsvalget. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Vind

MEP (S), fhv. næstformand, HK/Privat
master i professionel kommunikation (Roskilde Uni. 2016), laborant (Hospitalslaborantuddannelsen København. 1996)

Jeppe Kofod

Fungerende udenrigsminister (S)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), ma i public administration (Harvard 2007)