To direktører i Hospitalsenhed Midt fratræder øjeblikkeligt

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen på Regionshospitalet Viborg fratræder med omgående virkning deres stillinger.

Lars Dahl Pedersen
Lars Dahl Pedersen (56) Formand, DSS - Dansk Selskab for Ledelse i Sundhedsvæsenet, fhv. hospitalsdirektør, Hospitalsenhed Midt
Jacob Stengaard Madsen
Jacob Stengaard Madsen (48) Fhv. regionsdirektør, Region Midtjylland

Med øjeblikkelig virkning er hospitalsdirektør og sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenhed Midt fratrådt. Det skriver Region Midtjylland.

Ifølge regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen skyldes den pludselige fratrædelse, at der er uenighed omkring den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet i regionen.

"Over de seneste måneder er det spidset til mellem de to og os, og der er i stigende grad blevet en kant. Derfor er vores konklusion, at de ikke kan være her længere," siger Madsen til Viborg Folkeblad.

Hospitalsenhed Midt omfatter regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter, og fratrædelsen sker forud for en sparerunde i Hospitalsenhed Midt, der indeholder besparelser for 139 millioner kroner i 2019 og planer om besparelser for 295 millioner kroner i 2020.

Ifølge Viborg Folkeblad har Lars Dahl Pedersen ikke yderligere kommentarer til afskedigelsen.

Præhospital direktør Thomas Balle Kristensen er nu konstitueret direktør for hospitalsenheden, og lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen vil derfor varetage Balles opgaver i en periode.

becker@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv civilsamfund gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement