Færre bliver udsat for kriminalitet

KORT NYT: Kriminaliteten mod almindelige borgere er faldende, mens overtrædelser af færdselsloven er stigende. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.
Pernille Diana Castle Møller

Personfarlige kriminalitet og indbrud i privat beboelse er faldende. Det viser de halvårstal, Rigspolitiet offentliggjorde mandag 20. august.
 
Kriminaliteten mod almindelige borgere er faldet med tre procent i første halvår af 2012 sammenlignet med samme periode sidste år. Tilsvarende er antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse faldet med fire procent i samme periode. Samtidig viser tallene en stigning i antallet af overtrædelser af færdselsloven, det vil sige en stigning på seks procent.
 
Justitsminister Morten Bødskov (S) ser positivt på udviklingen, men forsikrer samtidig om en styrket indsats på færdselsområdet.
 
"Det er meget positivt, at vi kan konstatere, at den forstærkede indsats mod indbrudskriminalitet virker og kaster målbare resultater af sig," siger Morten Bødskov og tilføjer:
 
"Vi ser, at det stadig er vigtigt at gøre en indsats på det område, hvor trafikanter udsætter andre menneskers liv for fare. Regeringen vil derfor sætte ind med nye tiltag, der kan gøre endnu mere for at få farten ned hos de bilister, der udviser mangel på respekt for deres medborgere."

0:000:00