Regeringen: Ingen nye midler til succes-ordning for voldsramte kvinder

VOLD: Succes-ordning med gratis psykologhjælp til voldsramte kvinder på krisecentre kommer ikke med i regeringens udspil til  satspuljeforhandlinger, lød det fra socialministeren på samråd.

Socialdemokraterne og socialminister Karen Ellemann (V) tørnede tirsdag sammen om gratis psykologhjælp til voldsramte kvinder, der flytter ind på krisecentre. 

Baggrunden er, at puljen på 16 mio. kr., som tidligere er sat af på satspuljen, er løbet ud. Det betyder, at indsatsen - som er successtemplet i en evaluering fra Socialstyrelsen såvel som i krisecentre - ikke kan fortsætte. 

Socialdemokraternes Rasmus Horn Langhoff havde derfor tirsdag 17. maj hevet socialminister Karen Ellemann (V) i samråd om den gratis psykologhjælp til kvinderne, fordi Socialdemokraterne vil have forlænget indsatsen.

S skal være velkomne til at bære ind i forhandlinger
Socialdemokraterne skal være velkomne til at tage det med til satspuljeforhandlingerne. Det er bare ikke en prioritering i regeringens udspil, lød det fra socialminister Karen Ellemann (V).

Den hidtidige ordning betyder konkret, at kvinderne får betalt fire konsultationer af en psykolog i starten af opholdet på krisecentrene. Midlerne blev i forbindelse med satspuljeaftalen i 2012 og har løbet over en fireårig periode med fire mio. kr. i årlig støtte. 

Se et uddrag fra samrådet i klippet ovenfor. 

Forrige artikel Flertal på tværs af blokke om afskaffelse af greencardordning Flertal på tværs af blokke om afskaffelse af greencardordning Næste artikel Løkke: SR-reformer skabte også fattige børn Løkke: SR-reformer skabte også fattige børn