Organisationer tavse om asyldebatten

NYHED: Store organisationer vil ikke tage direkte del i den politiske valgkampsdebat om de irakiske asylansøgere. Kommunikationsekspert finder det klogt.
Morten Kjærum, direktør for Institut for Menneskerettigheder vil ikke blande sig i valgkampens debat om asylansøgere, fordi " Politikerne skal have lov til at gå til stregen i en valgkamp, uden at eksperter blander sig."
Morten Kjærum, direktør for Institut for Menneskerettigheder vil ikke blande sig i valgkampens debat om asylansøgere, fordi " Politikerne skal have lov til at gå til stregen i en valgkamp, uden at eksperter blander sig." Foto: Altinget.dk
Rikke Schielder Jørgensen

Organisationerne lever af deres politiske neutralitet og brede fundament, og det er vigtigt, at der ikke er nogen, som kan stille spørgsmålstegn ved deres troværdighed. Netop ved at melde partipolitisk ud kunne der skabes så megen modstand i befolkningen, at denne blev sat over styr.

Henrik Byager
Kommunikationsekspert
"Politikerne skal have lov til at gå til stregen i en valgkamp, uden at eksperter blander sig."

Det mener direktøren for det danske Institut for Menneskerettigheder, Morten Kjærum. Og derfor vil han ikke gå videre ind i en vurdering af den debat om de afviste irakiske asylansøgere, som har stjålet billedet i de første dag af valgkampen.

Samme holdning har man i Dansk Flygtningehjælp. Generalsekretær Andreas Kamm siger således, at han ikke mener, at valgkampen er stedet, hvor organisationer skal være dommere.  

Morten Kjærum understreger dog, at så snart der kommer konkrete valgløfter, vil han være klar til at forholde sig konkret til dem.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00