Udsatte boligområder skal undersøges indefra

NYHED: Boligsocialt projekt skal undersøge trivsel og behov i udsatte boligområder med stor andel af etniske minoriteter.
Foto: Colourbox
Marie Louise Gørvild

Der findes mange projektmagere, der har gode ideer til at løse problemerne i de udsatte boligområder. Men ingen af dem bor der selv. Jeg mener i stedet, at vi trænger til at lytte til beboernes egne oplevelser og behov.

Muhammed Aslam
Beboerformand for Mjølnerparken
Det boligsociale projekt naboSKab skal nu udvikles, så det også kan undersøge trivsel og behov i boligområder med høj koncentration af etniske minoriteter.  

Projekt naboSKab har siden 2006 givet beboerforeninger og kommuner mulighed for at undersøge sociale ressourcer i boligområder via spørgeskemaer til beboerne. Nu skal spørgsmålene oversættes til en række sprog som engelsk, tyrkisk og arabisk. Hermed ønsker projektet at inddrage de etniske minoriteter, som ofte udgør en stor andel af de udsatte boligområder.

Og det glæder beboerformand for Mjølnerparken, Muhammed Aslam. For ham er naboSkab et velegnet redskab til at undersøge, hvilke behov beboerne synes kræver en særlig indsats:

"Der findes mange projektmagere, der har gode ideer til at løse problemerne i de udsatte boligområder. Men ingen af dem bor der selv. Jeg mener i stedet, at vi trænger til at lytte til beboernes egne oplevelser og behov. Det kan vi gøre med det naboSKab," lyder det fra Muhammed Aslam.

0:000:00