Danskerne: Overdrag genoptræning til regionerne

NYHED: Danskerne vil have ansvaret for genoptræning flyttet fra kommuner til regioner. Forståeligt, men det bliver bedre, siger KL.
Hvis jeg som helt almindelig dansker uden særligt kendskab til området blev spurgt sådan, havde jeg nok svaret på samme måde," konstaterer borgmester Tove Larsen (S) fra Åbenrå.
Hvis jeg som helt almindelig dansker uden særligt kendskab til området blev spurgt sådan, havde jeg nok svaret på samme måde," konstaterer borgmester Tove Larsen (S) fra Åbenrå.
Henrik Theil

Kommunerne i samarbejde med sygehusene får betydeligt flere borgere igennem genoptræning. Og det tror jeg ikke, at borgerne er klar over.

Tove Larsen (S)
Formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg
Seks ud af ti danskere mener, at ansvaret for genoptræning og tildeling af hjælpemidler bør flyttes fra kommunerne til regionerne, der i forvejen har ansvaret for sygehusene. To af de ti siger "ved ikke", mens de sidste to mener, at der ikke bør laves om. Det viser en undersøgelse blandt 1261 danskere, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.

"Det er vel logisk, at de svarer sådan. Hvis jeg som helt almindelig dansker uden særligt kendskab til området blev spurgt sådan, havde jeg nok svaret på samme måde," konstaterer borgmester Tove Larsen (S) fra Åbenrå, der også er formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.

"Men når vi ser på det faktiske forløb sidste år, så havde vi dobbelt så mange genoptræningsforløb i forhold til året inden, hvor det lå ved amterne. Der er altså betydeligt flere danskere, der har fået genoptræning, end der var før. Det er for mig et åbenlyst tegn på, at kommunerne i samarbejde med sygehusene får betydeligt flere borgere igennem genoptræning. Og det tror jeg ikke, at borgerne er klar over."

Regioner og KL er enige om ikke at ændre
Hverken i KL eller hos Danske Regioner er der lyst til at ændre på den nye arbejdsfordeling.

Dokumentation

Ved kommunalreformen har kommunerne overtaget ansvaret for genoptræning og tildeling af hjælp og hjælpemidler til ældre og handicappede.

Bør det ansvar flyttes over til regionerne, der står for sygehusene?

 

Antal personer

Pct.

Ja

766

60,7

Nej

247

19,6

Ved ikke

248

19,7

I alt

1261

100

Kilde: Altínget / A & B Analyse


Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00